Кожне п'яте звернення до рекрутингових центрів України надходить від жінок, — Міноборони
Кожне п'яте звернення до рекрутингових центрів України надходить від жінок, — Міноборони

Кожне п'яте звернення до рекрутингових центрів України надходить від жінок, — Міноборони

За словами представника Міноборони Олексія Бежевця, нормативних обмежень для реалізації жінки у війську немає, проте досі існують певні стереотипи у деяких командирів військових частин.

Близько 20% всіх звернень до рекрутингових центрів України надходять від жінок, що свідчить про значний потенціал. Про це в етері телемарафону заявив представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець.

"Для жінок на сьогодні є можливість знайти себе у військовій службі, реалізуватися як фахівцю. Нормативних обмежень щодо цього немає", — сказав Бежевець.

Він пояснив, що певні обмеження у сприйнятті жінки, як військовослужбовиці носять психологічний і культурний характер.

"Армія — великий живий організм, де є дуже багато абсолютно різних фахівців військової справи, у яких є певні стереотипи щодо того, на якій посаді в армії жінка може себе реалізувати. Тут наша робота полягає у тому, щоб переконувати командирів військових частин: на сьогодні це важливо і правильно — знаходити відповідні позиції жінкам, які добровільно вирішили долучитися до армії", — наголосив Бежевець.

За його словами, наразі найбільший інтерес серед рекрутів, незалежно від того чоловік це чи жінка, викликають вакансії у підрозділах, які спеціалізуються на роботі з безпілотниками та наземними дронами.

Крім того, рекрути часто відгукуються на вакансії у сфері розвідки.

Також, за словами Бежевця, постійний попит зберігається на посади, повʼязані зі службою в штабах, де можна ефективно застосовувати знання зі свого цивільного фаху.

Нагадаємо, 12 серпня "Українська правда" оприлюднила матеріал, в якому йдеться про те, що восени у мобільному застосунку "Резерв+" зʼявиться нова функція онлайн-рекрутингу.

20 серпня видання The New York Times опублікувало статтю про те, як під час війни українські жінки працюють на "традиційно чоловічих" роботах.

Теги за темою
Збройні сили України
Джерело матеріала
loader
loader