Кудрицький спрогнозував, чи будуть відключення електроенергії наступного тижня
Кудрицький спрогнозував, чи будуть відключення електроенергії наступного тижня

Кудрицький спрогнозував, чи будуть відключення електроенергії наступного тижня

Уникнення відключень електроенергії можливе вже наступного тижня, якщо не станеться форс-мажорів. Про це повідомив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький в ефірі «Громадського радіо» 20 серпня 2024 року.

За словами Кудрицького, поки триває спека, протягом кожного робочого дня будуть певні дефіцитні години, переважно ввечері, коли споживання найбільше. У ці години можуть застосовуватися одна чи дві черги відключень. Однак, наприкінці тижня очікується спадання спеки та введення в роботу додаткових енергоблоків на деяких електростанціях, що має скомпенсувати дефіцит.

Кудрицький також розповів про захисні споруди на об'єктах «Укренерго». Він зазначив, що на багатьох об'єктах критичної інфраструктури вже споруджений захист по периметру, який складається з біг-бегів або габіонів, наповнених піском. Ці конструкції захищають споруди від уламків у разі вибуху ракети чи іншого боєприпасу на певній відстані.

Щодо захисту від прямих влучань, зокрема від "Шахедів", Кудрицький повідомив про будівництво масивних конструкцій, на кожну з яких витрачається понад дві тисячі кубометрів бетону, сотні тонн арматури і металевих балок перекриття.

Важливо відзначити, що «Укренерго» не використало жодної копійки бюджетних коштів на будівництво захисних споруд, залучаючи на ці потреби міжнародну допомогу.

Джерело матеріала
loader