Вистачить на всіх! Як приготувати ситний кіш з куркою та грибами для обіду
Вистачить на всіх! Як приготувати ситний кіш з куркою та грибами для обіду

Вистачить на всіх! Як приготувати ситний кіш з куркою та грибами для обіду

Кіш – пісочний пиріг з солоною начинкою. Найчастіше всередину кладуть багато курки та грибів. Виходить дуже ситна і поживна страва для обіду, на яку ви витратите мінімум часу.

Як приготувати смачний кіш з куркою та грибами для ситного обіду розповіла фудблогерка Ольга Головіна (olha.holovina) в Instagram. Начинка всередині виходить дуже соковитою.

Вистачить на всіх! Як приготувати ситний кіш з куркою та грибами для обіду

Інгредієнти для тіста:

  • борошно – 350 г
  • вершкове масло – 180 г
  • яйця – 2 шт.
  • дрібка солі

Інгредієнти для начинки:

  • копчене куряче філе – 150 г
  • шинка – 150 г
  • броколі (можна заморожене) – 200 г
  • шампіньйони – 150-200 г
  • цибуля – 1 середня
  • сіль, перець

Інгредієнти для заливки:

  • яйця – 2 шт.
  • молоко – 130 мл.
  • вершки 20% – 200 мл.
  • сіль, перець, сушений часник – за смаком
  • сир твердий – 150-180 г

Спосіб приготування:

Вистачить на всіх! Як приготувати ситний кіш з куркою та грибами для обіду

1. Для тіста  заздалегідь дістати масло з холодильника та нарізати кубиками.

2. Залишити на деякий час за кімнатної температури.

3. Змішати борошно, яйця, сіль, додати масло.

Вистачить на всіх! Як приготувати ситний кіш з куркою та грибами для обіду

4. Замішати тісто.

5. Залишити в холодильнику на 15 хвилин (це не обов’язково, але полегшує роботу з тістом).

6. Для начинки кубиком нарізати гриби та цибулю.

7. Обсмажити 10 хвилин на невеликому вогні.

8. Додати броколі, готувати ще хвилин 7-8.

Вистачить на всіх! Як приготувати ситний кіш з куркою та грибами для обіду

9. Копчене філе та шинку нарізати кубиком.

10. Перемішати з грибами, цибулею та броколі, посолити та поперчити за смаком.

11. Для заливки збити вінчиком яйця, молоко та вершки, додати спеції за смаком.

12. Тісто розкотити товщиною 3-5 мм.

13. Перекласти у форму, застелену пергаментом і сформувати бортики.

14. Наколоти дно або засипати його крупами (щоб не піднімалося).

15. Випікати 25-30 хвилин за температури 180 градусів.

16. Вийняти форму, перекласти начинку і залити все це яєчно-молочною сумішшю.

Вистачить на всіх! Як приготувати ситний кіш з куркою та грибами для обіду

17. Випікати 25 хвилин, посипати сиром і випікати ще хвилин 10-15.

18. Їсти холодним.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Салат грецький з куркою
  • Буріто з куркою
  • Рисова локшина з куркою
Джерело матеріала
loader