Тісто виходить ідеальним: рецепт вареників від переможниці "Мастер Шеф" Глінської
Тісто виходить ідеальним: рецепт вареників від переможниці "Мастер Шеф" Глінської

Тісто виходить ідеальним: рецепт вареників від переможниці "Мастер Шеф" Глінської

Цього разу переможниця одного з сезонів і колишня суддя кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська показала, як приготувати смачнющі парові вареники.

Щоб приготувати легке та ніжне тісто для вареників, "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська бере такі інгредієнти:

  • йогурт білий густий 3% - 250 г
  • борошно - 360 г
  • цукор - 15 г
  • сіль - 4 г
  • сода харчова - 5 г

Це тісто універсальне, вареники можна готувати з різними начинками, але цього разу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська вирішила використати вишні та полуницю. Крім того, до ягід треба додати трішки цукру та кукурудзяного крохмалю.

Спершу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська в мисці змішує йогурт із содою. Далі додаємо сіль, цукор, борошно, перемішуємо ложкою, а далі швидко замішуємо тісто руками.

У нас вийде гладеньке та еластичне тісто, загортаємо його в плівку та лишаємо відпочивати приблизно на 20 хвилин за кімнатної температури.

Щоб було зручно працювати, змащуємо руки, тісто та стіл олією. Тісто ділимо на шматочки приблизно по 30 г, кожен трішки розкачуємо.

На кожен вареник "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська кладе разом вишню та полуницю, по 0,5 ч.л. цукру, 1/4 ч.л. крохмалю. Заліплюємо вареники та складаємо їх на сито, теж змащене олією.

"Мастер Шеф" Єлизавета Глінська в сотейнику доводить до кипіння воду, зверху ставить сито з варениками та готує їх на пару під кришкою приблизно 7-8 хвилин. Готові вареники змащуємо вершковим маслом.

Останні новини України:

Фантастичні тоненькі млинці з картопляного тіста: "Мастер Шеф" Глінська дала простий рецепт.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader