"На болотах стоїть чергове скиглення": Коваленко про ускладнення логістики окупантів на Курщині
"На болотах стоїть чергове скиглення": Коваленко про ускладнення логістики окупантів на Курщині

"На болотах стоїть чергове скиглення": Коваленко про ускладнення логістики окупантів на Курщині

Сили оборони перетворюють Глушківський район Курської області на санітарну зону.

У Мережі з'явилися фото зруйнованого мосту через річку Сейм у Глушківському районі Курської області. Попередньо, обрушення спричинило влучення високоточних ракет великої дальності з супутниковим наведенням GMLRS, які використовують установки HIMARS.

Про це пише військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко

"На болотах стоїть чергове скиглення. Цього разу за Глушківським районом. HIMARS. Херсонське дежавю, так?" – емоційно відреагував Коваленко на влучний удар Сил оборони України.

Експерт зазначив, що для росіян поступово зменшується кількість зручних логістичних напрямів. І не лише для забезпечення потреб свого угруповання, а й взагалі для підготовки контрудару. Своєю чергою, українські підрозділи максимально ефективно використовують рельєфно-ландшафтні особливості ворожої території. Зокрема у питаннях швидкого просування, ускладнення логістики противнику та у формуванні лінії оборони з урахуванням природних перешкод.

"Я неодноразово зазначав, що рух Сил оборони з урахуванням річищ і водойм Курської області дозволяє убезпечити фланги, а річка Сейм є, таким собі, "північним бар'єрним рифом", при правильному її використанні", – наголосив Коваленко.

На думку експерта, така тактика українських сил може дозволити відрізати російське угруповання в Глушківському районі.

"Питання встановлення там військових адміністрацій – це питання часу. А ось той факт, що рух на Рильськ продовжиться, очевидний завдяки соплям російських пропагандистів, які вже підтверджують, що українські сили вже на північ від Коренево", – зазначив Коваленко.

Він додав, що при цьому Сили оборони зберігають собі логістику з правого флангу, а їхній рух прикриває річка Сейм.

"Подобається, не подобається, але Глушківський район перетворюється на санітарну зону. Річкою Сейм це ще +250 квадратних кілометрів. Як там кажуть, ще одна мармеладка із пачки, так?" – підсумував Олександр Коваленко.

Нагадаємо, Сирський доповів Зеленському про ситуацію на найгарячіших напрямках і просування ЗСУ на Курщині. Головком зазначив, що ЗСУ просунулися ще на 1-3 км, а в районі Малої Локні може бути багато полонених росіян.

Джерело матеріала
loader
loader