Малосольна скумбрія за добу: рецепт смачної та пряної риби
Малосольна скумбрія за добу: рецепт смачної та пряної риби

Малосольна скумбрія за добу: рецепт смачної та пряної риби

Скумбрія – дуже корисна, смачна та проста у приготуванні риба. Готувати її можна по-різному: запікати в духовці з овочами, соусами, а також додавати в салати, робити намазки та маринувати. 

Як смачно приготувати скумбрію

Кулінар поділився в Instagram рецептом дуже смачної маринованої скумбрії, зі спеціями та лимоном.

Рецепт маринованої скумбрії

Інгредієнти:

  • Скумбрія – 4-5 шт.
  • Сіль кам'яна або морська (потрібне велике зерно) 850
  • Цукор 150
  • Цедра лимона із 3 шт.
  • Запашний перець 1 ч.л.
  • Чорний перець горошком 1 ч. л.
  • Лавровий лист 3 шт.

Спосіб приготування:

1. Помийте та видаліть всі нутрощі з риби.

Риба для приготування

2. Змішайте сіль, перець, цукор та цедру.

Спеції для риби

3. Натріть рибу і залиште в холодильнику маринуватися на добу.

Як правильно маринувати скумбрію

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Скумбрія запечена
  • Скумбрія в духовці з овочами
  • Скумбрія в томатному соусі
Джерело матеріала