Галета – це саме той вид випічки, який точно подобається всім, і навіть господиням, які його готують. Справа в тому, що він не тільки смачний, але й досить легко готується. А ще, можна використовувати будь-яку начинку за смаком.
Фудблогерка Катерина Коломоєць вирішила ще більш спросити роботу над галетою. В Instagram вона запропонувала рецепт її приготування з персиковою начинкою, надавши найпростіший варіант тіста.
Інгредієнти для тіста
- Борошно – 225 гр
- Вершкове масло холодне – 150 гр
- Цукор – 2 ст.л.
- Сіль – дрібка
- Крижана вода – 3 ст.л.
Інгредієнти для начинки
- Персики – 2-3 шт
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ст.л.
- Цукор – 1 ст.л.
- Жовток – 1 шт
- Горіхи подрібнені
Спосіб приготування
1. У просіяне борошно додати цукор, сіль та ретельно перемішати.
2. Обваляти холодне масло в борошні та натерти на терці.
3. Перемішати в крихту. Додати крижану воду та замісити еластичне тісто.
4. Тісто покласти в харчову плівку/пакет та в холодильник на 30-40 хвилин.
5. Персики ретельно промити, просушити, видалити кісточку та нарізати тоненько пластинами.
6. Тісто розкочуємо на пергаменті та викладаємо на нього персики, трохи відступаючи від країв.
7. Персики посипаємо крохмалем з цукром.
8. Формуємо галету.
9. Борти змащуємо жовтком та присипаємо подрібненими горіхами.
10.Випікаємо протягом 30-40 хвилин при 180 градусах.
На OBOZ.UA є й інші рецепти галет:
- Галета з персиками без яєць та дріжджів
- Галета з яблуками