Як правильно вибрати бойлер: 3 основні критерії, на які слід звернути увагу
Як правильно вибрати бойлер: 3 основні критерії, на які слід звернути увагу

Як правильно вибрати бойлер: 3 основні критерії, на які слід звернути увагу

Перш ніж купувати бойлер, варто взяти до уваги такі параметри, як тип, об'єм, матеріал і покриття.

Під час вибору бойлера необхідно враховувати кілька важливих критеріїв. Видання "Вечірній Київ" з'ясувало, як правильно вибрати таке обладнання для свого будинку або квартири і розповіло про це.

ЗМІ рекомендує взяти до уваги такі параметри, як тип, обсяг, продуктивність, конструкцію, умови монтажу, матеріал і покриття, компанію-виробника.

Що стосується обсягу, то бойлер на 10-15 л підійде для гаража, офісу, кухні. Об'єм у 30 л може встановити людина, що живе в невеликій квартирі, а водонагрівачі від 50 до 80 л задовольнять потреби сім'ї з 3-х осіб. Сім'я з 4-х осіб зможе задовольнятися пристроєм на 100 л. Для приватного будинку буде найкращим варіантом бойлер на 150 л.

Як уже говорилося вище, водонагрівачі бувають різних типів: циліндричні, прямокутні, плоскі (slim). Найпоширеніший вид — циліндричний. Плоскі підійдуть для офісів, гаражів, власників кімнат у гуртожитках. Прямокутні хороші тим, що мають низькі показники втрати тепла, інтегруються в будь-який простір.

Баки для бойлерів зазвичай робляться з неіржавкої сталі й обробляються таким чином, щоб запобігти виникненню корозії. Наявність захисту від корозії вкрай важлива, тому що через зниження концентрації хрому, який є в складі, під впливом високих температур, зварні шви можуть з часом почати іржавіти. Від корозії також рятує емаль. Варто поцікавитися, яким є покриття. Якщо порошковим (робиться під температурою 850 градусів методом випалу), то можна бути впевненими в тому, що бойлер не заіржавіє зовсім.

Раніше ми писали, що бойлери ламаються через відключення світла, але є простий спосіб, як їх врятувати. Фахівець з ремонту бойлерів Іван Козакевич пояснив, які водонагрівачі і чому потрібно відключати від мережі.

Джерело матеріала
loader
loader