Ви точно неправильно зберігали сир: як не зіпсувати продукт
Ви точно неправильно зберігали сир: як не зіпсувати продукт

Ви точно неправильно зберігали сир: як не зіпсувати продукт

У світі існує дуже багато сортів сирів, кожен з яких має своїх поціновувачів. Але, незалежно від того, чи добре ви розбираєтесь в сирах, чи просто любите їсти його на бутерброді, важливо вміти правильно зберігати цей продукт, щоб він не псувався.

Кожен сорт має унікальні потреби в зберіганні, щоб він залишався таким же свіжим, як і в день покупки. Як правильно зберігати сири, в TikTok показав користувач із ніком eatlean.

Ви точно неправильно зберігали сир: як не зіпсувати продукт

М’які сири

Ви точно неправильно зберігали сир: як не зіпсувати продукт

Такі сорти сирів як брі, камамбер та рікотта, відносяться до м’яких. Саме такий тип сиру псується набагато швидше за інший. Зберігати його потрібно у харчовій плівці, попередньо знявши заводське упакування. Якщо ваш сир був куплений у пластиковому контейнері, з нього слід зняти фольгу, що знаходиться під кришкою, та замінити її на харчову плівку.

Блочний сир

Ви точно неправильно зберігали сир: як не зіпсувати продукт

Сир, що продається блоками, вважається твердим. Його можна купити вже у готовому вигляді, або ж попросити продавця відрізати від великої голівки саму таку кількість, як вам потрібна. Щоб сир зберігався довше, слід просто загорнути його у пергамент, а краї закріпити скотчем. Також важливо написати дату його відкриття.

На OBOZ.UA є багато рецептів із сирами:

  • Сирні чипси
  • Салат з сиром
  • Смажений сир
Джерело матеріала
loader
loader