Універсальний кляр для риби, морепродуктів та будь-яких овочів: рецепт від Ольги Мартиновської
Універсальний кляр для риби, морепродуктів та будь-яких овочів: рецепт від Ольги Мартиновської

Універсальний кляр для риби, морепродуктів та будь-яких овочів: рецепт від Ольги Мартиновської

Темпура - це популярна категорія страв японської кухні з риби, морепродуктів та овочів, приготованих в клярі та обсмажених у фритюрі. Але в Україні цим словом часто називають звичайний кляр.

Шеф-кухар Ольга Мартиновська у своєму Instagram розповіла, як приготувати ідеальний кляр. За її словами, така темпура чудово підійде для риби, морепродуктів, та будь-яких овочів. Вона виходить надзвичайно тонкою та має особливий смак.

Універсальний кляр для риби, морепродуктів та будь-яких овочів: рецепт від Ольги Мартиновської

Інгредієнти

  • Борошно для темпури – 200 гр
  • Пшеничне борошно – 100 гр
  • Розпушувач – 10 гр
  • Світле пиво – 300 мл
  • Міцний алкоголь – 150 мл
  • Мед – 10 гр

Спосіб приготування

1. Змішайте всі сухі інгредієнти.

Універсальний кляр для риби, морепродуктів та будь-яких овочів: рецепт від Ольги Мартиновської

2. До міцного алкоголю додайте мед та добре розмішайте до розчинення.

Універсальний кляр для риби, морепродуктів та будь-яких овочів: рецепт від Ольги Мартиновської

3. Медово-алкогольну суміш вводимо до сухих інгредієнтів.

Універсальний кляр для риби, морепродуктів та будь-яких овочів: рецепт від Ольги Мартиновської

4. Безпосередньо перед використанням темпури, додайте щойно відкрите світле пиво. Ретельно перемішайте вінчиком.

На OBOZ.UA є багато рецептів із використанням кляру:

  • Курячі ніжки в клярі
  • Тилапія в клярі
  • Биточки у клярі
Джерело матеріала
loader
loader