Як вимкнути автоматичне оновлення Windows 11: корисна покрокова інструкція
Як вимкнути автоматичне оновлення Windows 11: корисна покрокова інструкція

Як вимкнути автоматичне оновлення Windows 11: корисна покрокова інструкція

Вимкнення автоматичних оновлень у Windows 11 – далеко не найкраща ідея. Зрештою, оновлення важливі для забезпечення безпеки та стабільності вашого ПК чи ноутбука. Оновлення також містять найновіші функції та вдосконалення Windows.

Однак автоматичні оновлення іноді можуть стати на заваді. Наприклад, якщо ви намагаєтеся виконати роботу, вони можуть заважати вам пропозиціями перезавантажити систему, щоб можна було встановити оновлення. Інколи, у виключних випадках оновлення можуть викликати помилки та спричинити серйозні проблеми. Так, наприклад, сталося 19 липня, коли в усьому світі відбувся збій в програмах Microsoft Azure та Crowdstrikе. Експерти розповіли, як вимкнути автоматичне оновлення.

Як вимкнути автоматичні оновлення в Windows 11

Існує кілька способів автоматичного відключення оновлень у Windows 11. Перший призупиняє оновлення на вибраний проміжок часу, а інший повністю вимикає їх для оновлення вручну.

Як призупинити автоматичні оновлення

  • Відкрийте Налаштування. У меню "Пуск" виберіть піктограму "Параметри". Крім того, ви можете ввести ключове слово в рядок пошуку у верхній частині вікна.
  • Виберіть опцію Windows Update зі списку в лівій частині сторінки.
  • Виберіть проміжок часу, протягом якого потрібно вимкнути автоматичне оновлення. Наразі ви можете вимкнути автоматичні оновлення максимум на 5 тижнів.

Як повністю відключити автоматичне оновлення

  • Натисніть Win + R, щоб відкрити вікно RUN. Після цього введіть "services.msc" у рядку пошуку, щоб відкрити служби Windows.
  • Далі прокрутіть вниз до Windows Update, знайдіть "Startup type" посередині сторінки. У меню виберіть "Вимкнено".
  • Натисніть "Застосувати", а потім "ОК".

Важливе застереження: вимкнення оновлень може поставити вашу систему під загрозу. Якщо ви все-таки вирішите вимкнути автоматичні оновлення, переконайтеся, що ви регулярно перевіряєте наявність останніх оновлень, щоб мати можливість інсталювати їх вручну.

Раніше OBOZ.UA розповідав, що користувачі слабких комп'ютерів та ноутбуків, на яких встановлено операційну систему Windows 11, почали стикатися із присоромленням із боку корпорації Microsoft.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader
loader