Тарифи на тепло для населення: скільки доведеться платити взимку
Тарифи на тепло для населення: скільки доведеться платити взимку

Тарифи на тепло для населення: скільки доведеться платити взимку

Не за горами початок опалювального сезону і багатьох турбує питання, скільки доведеться платити за тепло взимку.

Наприклад, у місті Канів на Черкащині затвердили економічно обґрунтований розмір тарифів на теплову енергію. Як це вплине на платіжки простих громадян, розповіли на сайті міськради.

Опалення. Фото: скрін youtube

Місцева влада заявила, що на опалювальний сезон 2024-2025 розрахувала економічно чесний тариф на виробництво та доставку тепла.

Пояснюється, що на такий крок пішли, щоби держава компенсувала комунальному підприємству теплових мереж різницю в тарифах. Тобто це формальність "на папері", яка не вплине на платіжки побутових споживачів.

"Відповідно до ухваленого на виконкомі рішення, підприємство буде застосовувати тарифи на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання та послуги з постачання теплової енергії для населення на період з 1 жовтня 2024 року по 30 вересня 2025 року на рівні тарифів, що були чинні станом на 24 лютого 2022 року", - йдеться у повідомленні.

Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube
Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube

Слід наголосити, що тарифи на тепло в Україні можуть змінювати лише для юридичних осіб та інших категорій споживачів. Ціни для населення залишатимуться незмінними під час воєнного стану та протягом 6 місяців після його скасування.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, тарифи на воду та каналізацію: вартість кубометра може збільшитися на 10 гривень.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, комунальники знайшли управу на хитрунів, які не платять роками: позбавляють найважливішого.

Джерело матеріала
loader