Як начинку для пиріжків можна взяти не тільки яйця із зеленню, а й будь-які інші продукти.
Смачні пиріжки з повітряного тіста, яке не черствіє і не кришиться, — вищий пілотаж для будь-якої господині. Тому не дивно, що майже кожна має в запасі перевірений роками, а то й поколіннями рецепт ідеального тіста для пиріжків. Кулінарна блогерка Світлана Бауер поділилася своїм способом приготування такого тіста та розповіла про секретний інгредієнт, який робить тісто м'яким і пористим.
Пиріжки з тіста із секретним інгредієнтом
Інгредієнти:
Для тіста:
- тепле молоко — 300 мл;
- яйце — 1 шт;
- сухі дріжджі — 7 г (пресовані — 21 г);
- цукор — 1 ст. л;
- сіль — 1 ч. л;
- яблучний оцет — 2 ч. л;
- борошно — приблизно 550 г;
- вершкове масло — 40 г.
Для начинки:
- відварені курячі яйця — 6 шт;
- зелена цибуля;
- вершкове масло — 2 ст. л.
- рослинна олія для смаження.
Спосіб приготування:
У тепле молоко додати дріжджі, цукор і добре перемішати. Потім ввести яйце, сіль і просіяне борошно, замісити тісто. Під час замісу влити олію та оцет (секретний інгредієнт). Тісто поставити на вистоювання на 1-2 години.
Для начинки змішати нарізані яйця, цибулю, олію, сіль, перець.
Готове тісто розділити на 12-16 частин, порізати на шматочки, розкачати їх, покласти всередину начинку і сформувати пиріжки. Обсмажити їх на розпеченій олії з обох боків до рум'яної скоринки.
Викласти на паперовий рушник, щоб зійшов зайвий жир.
Читайте також:
Дуже смачно. Рецепт рибних котлет із секретним інгредієнтом
Рецепт пісних пиріжків із картоплею та грибами: як приготувати смачну випічку
Ідеальні пиріжки для схуднення: всього за 10 хвилин (відео)