Скільки яєць потрібно для пишного бісквіту: ділимося точним рецептом
Скільки яєць потрібно для пишного бісквіту: ділимося точним рецептом

Скільки яєць потрібно для пишного бісквіту: ділимося точним рецептом

Якщо ви хочете приготувати дуже пишний та смачний бісквіт, важливо правильно приготувати тісто. Для тіста знадобиться всього 4 яйця обов'язково кімнатної температури.

Як правильно готувати бісквіт

Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже пишного та смачного бісквіту, з полуничним пюре.

Рецепт бісквіту

Інгредієнти:

  • Полуничне пюре – 100 г
  • Яйця – 4 шт (обов'язково кімнатної температури)
  • Цукор – 220 г
  • Борошно – 220 г
  • Молоко 3,2% – 80 г
  • Вершкове масло – 60 г
  • Розпушувач – 10 г
  • Сіль – дрібка 
  • Ванільний екстракт – 5 крапель (за бажанням)

Спосіб приготування:

1. Духовку розігрійте до 180°С.

2. Яйця 30 секунд збивайте на невеликій швидкості міксера, поступово додайте цукор і збивайте 10 хвилин до густої, пишної, світлої маси. При збиванні додайте ванільний екстракт.

Основа для тіста

3. Полуничне пюре перетріть через сито.

4. Борошно просійте і ретельно змішайте вінчиком з розпушувачем та сіллю. До молока додайте вершкове масло і доведіть на маленькому вогні до кипіння.

Приготування тіста

5. До збитої яєчної маси просійте підготовлені сухі інгредієнти і обережно перемішайте лопаткою знизу вгору. Додайте тепле полуничне пюре і знову обережно перемішайте знизу догори. Додайте в два етапи гаряче молоко з маслом та перемішайте знизу вгору.

Готове тісто для пишного бісквіту

6. Перелийте тісто в підготовлену форму і випікайте 40-45 хвилин. Готовий бісквіт дістаньте з духовки та залиште до охолодження, зніміть форму, обмотайте харчовою плівкою і відправте на ніч у холодильник для стабілізації.

Готовий бісквіт

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Шоколадний бісквіт
  • Генуезький бісквіт
  • Масляний бісквіт
Джерело матеріала
loader