У Вінниці затримали іноземця, який на замовлення ФСБ підпалив військовий позашляховик. Фото
У Вінниці затримали іноземця, який на замовлення ФСБ підпалив військовий позашляховик. Фото

У Вінниці затримали іноземця, який на замовлення ФСБ підпалив військовий позашляховик. Фото

Служба безпеки України та Національна поліція затримали іноземця у Вінниці, який за завданням ФСБ готував нову хвилю підпалів автомобілів українських захисників. Йому загрожує до 8 років тюрми.

Про це повідомила пресслужба СБУ. Іноземець, що прибув з сусідньої країни, отримав завдання від російських спецслужб підпалити службові автомобілі ЗСУ, які наразі проходять техобслуговування у Вінниці.

Прибувши до Вінниці, агент оселився у місцевого знайомого та розпочав пошуки військових авто. Вночі він відвідав СТО, де був припаркований позашляховик українських захисників. Зловмисник сфотографував машину для узгодження "цілі" з російським куратором, а потім, за інструкцією ФСБ, придбав бензин і підпалив автомобіль.

Щоб отримати додаткову оплату від окупантів, агент зняв на відео процес загоряння. Це відео планувалося для використання у інформаційно-психологічних спецопераціях, спрямованих на розхитування ситуації в прикордонному регіоні.

СБУ затримала агента "по гарячих слідах". У нього вилучено саморобну запалювальну суміш, мобільні телефони та банківські картки, що підтверджують співпрацю з агресором.

Слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань). Зловмисник перебуває під вартою і йому загрожує до 8 років ув’язнення.

Нагадаємо, у Харкові вночі 1 серпня підпалили авто українського військовослужбовця. Правоохоронці оперативно спіймали двох зловмисників, місцевих мешканців 30 та 47 років.

Як раніше повідомляв OBOZ.UA, наприкінці липня Служба безпеки спільно з Національною поліцією нейтралізували в Одесі групу молодих людей, які на замовлення російської ФСБ палили автомобілі українських захисників.

Раніше у Львові теж зловили паліїв машин українських військових. Затриманим лише по 17 та 18 років.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader