Перші подробиці ремейку Gothic 1: чим здивує і чи залишиться він вірний культовій RPG
Перші подробиці ремейку Gothic 1: чим здивує і чи залишиться він вірний культовій RPG

Перші подробиці ремейку Gothic 1: чим здивує і чи залишиться він вірний культовій RPG

На THQ Nordic Digital Showcase 2024 було представлено довгоочікуваний ремейк першої Gothic, який розробляє студія Alkimia Interactive. Ця команда дбайливо ставиться до оригінальної гри 2001 року і має намір не розчарувати фанів. Ось що нам відомо про реліз.

Gothic 1 Remake пропонує гравцям розширений та більш детальний світ. У новій версії локації будуть на 30% більше, ніж у оригіналі, а старі табори, такі як Старий Табір та Табір Сектантів, оновлять та наповнять контентом.

Розробники постаралися зберегти знайомий вид місць, але зробили їх більш просторими та реалістичними.

Перші подробиці ремейку Gothic 1: чим здивує і чи залишиться він вірний культовій RPG - Фото 1

Бойовка в грі залишиться вірною духу оригіналу, але буде покращена та вдосконалена. Ви зможете розвивати свого персонажа через заняття з майстрами, освоювати нові стійки та атаки, а також керувати різними типами зброї.

Магія тепер стане доступнішою – ви зможете використовувати сувої заклинань, а шлях повноцінного мага буде розширено, що дозволить грати за мага з більшою гнучкістю.

Система крафту у грі отримає велике покращення. Ви зможете створювати різні види зброї та використовувати нові механіки, такі як алхімія та ковальська справа. Крадіжка, хоч і залишиться у грі, не буде головним способом заробітку. Тепер вам доступні нові способи виживання та заробітку.

Перші подробиці ремейку Gothic 1: чим здивує і чи залишиться він вірний культовій RPG - Фото 2

Гра збереже похмуру атмосферу та сюжет оригіналу, де ви граєте за ув'язненого у світі, оточеному магічним куполом. Тут ув'язнені повстають, захоплюють владу, і вам належить вирішувати долю цього місця, борючись із демоном, якого намагаються розбудити послідовники місцевого культу.

Gothic 1 Remake чекає на безліч цікавих деталей, але деякі моменти залишаються вірними оригіналу. Наприклад, нових видів монстрів не додаватимуть. Усі небезпеки, з якими ви зіткнетеся, будуть знайомі зі старої гри.

Що стосується розпорядку дня NPC, то тут розробники зберегли та покращили цю важливу особливість. Персонажі будуть поводитися живіше і динамічніше, реагуючи на різні події, такі як бійки, погода і навіть пограбування. Нові технології дозволять зробити їхню поведінку ще більш правдоподібною та інтерактивною.

Відкритий світ гри також набув змін. Тепер ви зможете вільно подорожувати без невидимих ​​стін та обмежень, за винятком магічного купола, що оточує світ. До того ж додали механіку скелелазіння, що сильно розширить можливості для дослідження та дозволить досягати нові висоти та схованки.

Gothic 1 Remake створюється на сучасному Unreal Engine 5, що дасть високу якість графіки, але вимагатиме потужних системних вимог. Гра вийде на PC, PlayStation 5 і Xbox Series X|S , але точна дата релізу поки невідома.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що Europa Universalis 5 розкрила карту Священної Римської імперії: перенесли хаос Середньовіччя

Вам також варто дізнатися про кишки, монстри та японські мотиви: розробник Silent Hill створює "найстрашніший хорор"

Читайте також? GTA + Genshin Impact = Neverness to Everness: що відомо про новий ігровий шедевр

Джерело матеріала