Новою "Міс США" стала донька мігрантів та офіцер армії зі штату Мічиган
Новою "Міс США" стала донька мігрантів та офіцер армії зі штату Мічиган

Новою "Міс США" стала донька мігрантів та офіцер армії зі штату Мічиган

Власницею корони "Міс США" стала офіцер армії та дочка мігрантів Альма Купер зі штату Мічиган. Дівчина обійшла 50 інших учасниць у дефіле у купальниках та вечірніх сукнях, а також під час інтелектуального змагання. Титул нової місії передали в неділю в прямому ефірі в Каліфорнії. Першою віцеміс стала конкурсантка із Кентуккі, а другою віцеміс - учасниця з Оклахоми. Про це пише CNN.

У фіналі п'ятьом фіналісткам було поставлене одне й те саме питання: "Як ми можемо подолати розрив між різними культурами та сприяти взаєморозумінню та повазі?". Відповідаючи на нього, Купер сказала зі сцени:

- Дочка робітника-мігранта, горда афролатіноамериканка та офіцер армії США, я живу американською мрією. Якщо моє життя і моя мати чомусь і навчили мене, то це тому, що обставини ніколи не визначають вашу долю: Ви можете зробити успіх доступним, якщо вимагатимете досконалості.

Альмі Купер 22 роки. Дівчина здобула ступінь магістра наук у Стенфордському університеті, з відзнакою закінчила Військову академію США, здобувши ступінь бакалавра з математичних наук. Вона також є лауреатом премії Математичної асоціації Америки імені Джанет Ліу-Марк, якою нагороджуються студенти старших курсів університетів за дослідження з математики та математичної освіти. Вона планує використати свою публічність для вирішення проблем відсутності продовольчої безпеки. Її головна мета – зробити якісні продукти харчування доступними для всіх людей у ​​країні.

Це перший конкурс "Міс США", який пройшов після зняття вікових обмежень організації "Міс Всесвіт". Раніше в конкурсі заборонялося брати участь жінкам старше 28 років, проте у 2024 році до числа фіналісток увійшли 41-річна Крістіна Джонсон з Арізони, а також учасниці з Монтани, Північної Дакоти, Меріленду та Індіани, яким вже за 30.

У травні цього року "Міс США" Ноелія Фойгт відмовилася від титулу і виконання своїх обов'язків, а через тиждень "Юна Міс США" УмаСофія Шривастава також заявила про складання повноважень. Пізніше на одному з американських телеканалів матері дівчат заявили, що красуні зазнавали "жорстокого поводження, знущань, цькування і загону в кут" і що "робота їхньої мрії обернулася кошмаром". У відповідь президент "Міс США" Лейла Роуз виступила із заявою, спростувавши звинувачення дівчат.

Новою

У США обрали нову Міс після скандалу із володарками головного титулу краси. Фото: Alberto E. Rodriguez/Getty Images

У США обрали нову Міс після скандалу із володарками головного титулу краси. Фото: Alberto E. Rodriguez/Getty Images

Джерело матеріала
loader