Легкий та освіжаючий торт "Кавун": як відтворити оригінальне оформлення
Легкий та освіжаючий торт "Кавун": як відтворити оригінальне оформлення

Легкий та освіжаючий торт "Кавун": як відтворити оригінальне оформлення

Навіть влітку людині може захотітись скуштувати смачний десерт. Проте, в надто спекотні дні хочеться, щоб він не тільки приносив гастрономічне задоволення, але й освіжав. А ще, можна задіяти власну фантазію і приготувати щось дуже незвичне.

Ось, наприклад, фудблогерка Валерія Велюгіна у своєму Instagram показала, що вона готує, коли влітку хочеться солоденького. Блогерка опублікувала рецепт приготування торту "Кавун", який не тільки смачний, але й виглядає привабливо.

Легкий та освіжаючий торт ''Кавун'': як відтворити оригінальне оформлення

Інгредієнти для бісквіту на форму d18 см

  • Шпинат – 100 гр
  • Яйця – 2 шт
  • Борошно – 35 гр
  • Розпушувач – ½ ч.л.
  • Цедра лимону
  • Сіль – дрібка
  • Цукор – 50 гр

Інгредієнти для начинки

  • Желатин – 10 гр
  • Молоко – 50 мл
  • Кисломолочний сир – 150 гр
  • Натуральний йогурт – 150 гр
  • Цукрова пудра – 100 гр
  • Ванільний цукор – 1 уп
  • Вершки 33% - 300 мл

Інгредієнти для желе

  • Желе "Лісові ягоди" - 1 уп
  • Вода – 300 мл
  • Лохина – жменя

Спосіб приготування бісквіту

Легкий та освіжаючий торт ''Кавун'': як відтворити оригінальне оформлення

1.Шпинат заливаємо окропом на 3 хвилини.

2. Зливаємо воду та добре відтискаємо. Даємо охолонути.

3. Додаємо яєчні жовтки та пробиваємо блендером до однорідності.

4. Додаємо просіяне борошно, розпушувач, цедру лимона та перемішуємо.

5. Білки з сіллю збиваємо міксером до піни і, продовжуючи збивати, вводимо цукор. Збиваємо до піків.

6. В 3 етапи вводимо у тісто обережно перемішуючи лопаткою знизу вверх.

7. Виливаємо на деко з пергаментом і випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 15 хв.

8. Даємо повністю охолонути та вирізаємо корж діаметром 18 см.

Спосіб приготування начинки

Легкий та освіжаючий торт ''Кавун'': як відтворити оригінальне оформлення
  1. Желатин поєднуємо з молоком та залишаємо на 10 хв.
  2. Окремо поєднуємо кисломолочний сир, йогурт, розтоплений желатин, половину цукрової пудри, ванільний цукор та пробиваємо блендером.
  3. До холодних вершків додаємо решту цукрової пудри та збиваємо до загущення.
  4. Поєднуємо вершки з основною масою та виливаємо у форму застелену ацетатною плівкою зверху на бісквіт.
  5. Прибираємо у холодильник на 3-4 години.

Спосіб приготування желе

1. Всипаємо желе у гарячу воду, ретельно перемішуємо та даємо охолонути.

2. 1/3 желе виливаємо у форму зверху на начинку та додаємо лохину. Прибираємо у холодильник на 15-20 хв.

3. Заливаємо рештою желе та прибираємо у холодильник до повного застигання.⠀

На OBOZ.UA є й інші рецепт із використанням желе

  • Желе зі сметани
  • Желе з йогурту
  • Молочне желе
Джерело матеріала
loader