Бенефіс "Шахтаря", відкладені матчі, перші ігри новачків: огляд 1-го туру УПЛ
Бенефіс "Шахтаря", відкладені матчі, перші ігри новачків: огляд 1-го туру УПЛ

Бенефіс "Шахтаря", відкладені матчі, перші ігри новачків: огляд 1-го туру УПЛ

Повернулася рідна Українська Прем'єр-ліга! У першому турі ми мали на 2 матчі менше, але це не завадило створити сенсації та навіть розгром. Якщо ви пропустили головні моменти туру - OBOZ.UA про все детально розповість.

"Верес" 0:0 "Карпати"

Нова традиція зароджується в українському футболі: перший матч сезону проводити на нуль. Минулоріч гру-відкриття 0:0 зіграли "Оболонь" і "Колос", а в сезоні 22/23 - "Шахтар" і "Металіст 1925". Щоправда, цього року не минулося без червоної - її заробив під кінець гри представник львів'ян Костенко. Зустріч вийшла дуже рівною, без особливої переваги якогось колективу,

"Верес" - "Карпати" (0:0; 0:0)

Видалення: Костенко, 89

"Кривбас" 1:0 "Чорноморець"

Лише друга гра туру принесла нам хоча б якесь гольове задоволення. Твердохлібу знадобилося лише 6 хвилин, пощастило з офсайдом після подачі Кузика. Вцілому весь матч пройшов за повної переваги підопічних Вернидуба: більше володіння, більше небезпеки та всі 4 удари у ствір. Лише по перерві одесити спробували якось відповісти, однак на трансферному ринку команда поки мовчить, тому підсилити атаку не вдалося. Якщо "Кривбас" впевнено контролював гру, то "Чорноморець" дуже багато обрізався та втратив єдиний момент із поперечкою перед перервою. Матч завершився мінімальною перемогою криворіжців, хоча голів могло бути більше.

"Кривбас" - "Чорноморець" 1:0 (1:0; 0:0)

Гол: Твердохліб, 6

"ЛНЗ" 1:0 "Лівий Берег"

"ЛНЗ" вигризає шлях до середини таблиці - на останніх секундах ледь врятували перемогу над дебютантами. Кияни змогли вдарити лише тричі, але по воротах не влучили. Натомість черкащани били дуже багато, тільки голкіпер Механів запобіг тотальному розгрому, він точно заслуговує на статус гравця матчу. Вже наприкінці гри захисники намагалися вибити м'яч і постійно передавали відповідальність за нього - цього хаосу і чекав Ассінор, аби проштовхнути його повз воротаря. Схоже, "ЛБ" знадобиться термінове підсилення для УПЛ: гравці готові грати, але морально ще не дійшли до кондиції.

"ЛНЗ" - "Лівий Берег" 1:0 (0:0; 1:0)

Гол: Ассінор, 90+3

"Ворскла" 0:5 "Шахтар"

Чудовий старт для Матвієнка - він не тільки видав дубль, а й поклав два голи, які вже зараз є претендентами на статус кращих у сезоні. Чим запам'яталася "Ворскла" - в них були всі кутові та надзвичайно жахливе поле, яке неабияк вплинуло і на рахунок, і на перебіг подій. У гірників майже 100% реалізація, тому розгром стає для них чудовим запасом для наступних зустрічей. А от полтавчанам "-5" у графі голів навпаки сильно заважатиме.

"Ворскла" - "Шахтар" 0:5 (0:2; 0:3)

Голи: Матвієнко, 8, 68; Зубков, 31; Судаков, 67; Сікан, 88

"Оболонь" 2:2 "Колос"

"Оболонь" проводить другий поспіль сезон в УПЛ і тільки зараз змогла перервати традицію нульових матчів проти "Колоса". Ковалівці, які характеризувалися своїми численними матчами на 0:0, теж змогли розмочити рахунок. Сама гра не стала видатною, а от голи, особливо Черненка, порадували. Найбільш закономірний результат - бойова нічия 2:2. Хоча більше будуть обговорювати руку Лучкевича, яка була схожа на ненавмисну гру.

"Оболонь" - "Колос" 2:2 (0:0; 2:2)

Голи: Черненко, 59; Слободян, 67 - Цуріков, 48; 87

"Зоря" 2:1 "Інгулець"

Повернення "Інгульця" стало одним із наяскравіших матчів першого туру. Красиві атаки в обидві сторони, спроби комбінаційного футболу, швидкий обмін голами. Обидві команди грали цікаво, але петрівці втратили концентрацію - команда Бартуловича сповна цим скористалася: Антюх навісом знайшов Яцика і той відклеївся від захисників, зафіксувавши перевагу свого клубу. Знову привернув до себе увагу Турбаєвський - голкіпер луганців на лінії був поза конкуренцією, а от на виходах ще треба попрацювати. Чи стане ця перемога "Зорі" ознакою їх повернення на старий високий рівень?

"Зоря" - "Інгулець" 2:1 (1:1; 1:0)

Голи: Башич, 16; Яцик, 90+2 - Білоцерковець, 29

Перенесені матчі

2 гри першого туру УПЛ відкладені на невизначений час: це матчі "Олександрії" проти "Динамо" та зустріч "Руху" з "Поліссям". Гравці львів'ян ще повертаються з Олімпіади, а кияни навіть не їхали до України - продовжують свою підготовку до матчу ЛЧ закордоном. Сподіваємося, ці матчі стануть єдиними цього сезону на перенесення.

Джерело матеріала
loader
loader