Ізраїль ліквідував ще одного лідера ХАМАС: його називали "бійцем із дев'ятьма життями"
Ізраїль ліквідував ще одного лідера ХАМАС: його називали "бійцем із дев'ятьма життями"

Ізраїль ліквідував ще одного лідера ХАМАС: його називали "бійцем із дев'ятьма життями"

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) підтвердила ліквідацію Мухаммеда Дейфа, командувача військовим крилом ХАМАС. Це сталося внаслідок удару по Сектору Газа.

Дейф був визнаний організатором нападу бойовиків ХАМАС на Ізраїль у жовтні 2023 року. Про це ЦАХАЛ повідомляє у соцмережі Х.

Дейф очолював воєнізоване крило ХАМАС – бригади "Із ад-Дін аль-Кассам" – з 1996 року. Ізраїльські спецслужби неодноразово намагалися його вбити. Палестинці називали його "мозком" угрупування, тоді як ізраїльтяни вважали його "бійцем із дев'ятьма життями" через численні спроби вбивства, втечі з в'язниці і переживання замахів на життя.

Що відомо про Мухаммеда Дейфа

Мухаммед Дейф, також відомий як Мухаммед Діаб аль-Масрі, народився в Газі у 1965 році. Він приєднався до ХАМАСу у 1987 році, коли організація тільки формувалася. Дейф розробив схеми будівництва тунелів для бойовиків ХАМАСу та керував "операціями відплати" після вбивства Ях'ї Айяша в 1996 році.

Затриманий ізраїльськими силами у 2000 році, Дейф зміг втекти і пережив численні замахи. Найсерйозніший замах на його життя стався у 2002 році, коли він втратив одне око, а, за даними ізраїльських джерел, міг також втратити ноги і руки.

У 2014 році під час ізраїльської операції в Секторі Гази його дружина та двоє дітей загинули, але Дейф знову зміг уникнути загибелі.

Нагадаємо, ввечері у вівторок, 30 липня, ЦАХАЛ завдавточкового удару по Бейруту. Внаслідок цього було ліквідовано одного з лідерів "Хезболли", відповідального за вбивство дітей у Мадждаль-Шамсі та смерть багатьох ізраїльських громадян.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader