Удари по енергетиці: Зеленський сказав, чи можуть українці почати масово виїжджати за кордон узимку
Удари по енергетиці: Зеленський сказав, чи можуть українці почати масово виїжджати за кордон узимку

Удари по енергетиці: Зеленський сказав, чи можуть українці почати масово виїжджати за кордон узимку

Президент України Володимир Зеленський розповів про ситуацію в енергетиці України та відповів, чи можливі сценарії, за яких більша частина населення буде змушена залишити країну під час зими.

Як передає "Хвиля", про це він повідомив в інтерв'ю французьким ЗМІ.

Так, за словами Зеленського, Україна вже певною мірою відновила частину енергетичної інфраструктури. Зокрема, йдеться про атомні блоки на станціях та теплову генерацію.

Щодо виїзду за кордон під час зими, президент сказав, що люди самі вирішують щодо цього і це їхній вибір.

"На початку війни багато хто виїхав. Близько 7 мільйонів людей. І це велика кількість для такої держави, як ми. І ми дуже хотіли б, щоб вони повернулися. І частина, до речі, повернулася. Проте зрозуміло, що для цього тобі потрібно стабілізувати ситуацію або деокупувати територію...", - розповів він.

При цьому Зеленський наголосив, що Україна вже працює над тим, щоб енергетична інфраструктура країни була убезпечена від майбутніх ракетних ударів з боку Росії.

"Що стосується енергетики, подивимося. Сьогодні ми працюємо над тим, щоб енергетика була. І щоб енергетика була восени та взимку. Але може спрацювати і наш саміт миру, на який ми розраховуємо, там, де є питання енергетичної безпеки. Буде зустріч у відповідь на рівні радників безпеки різних країн. Буде ця зустріч так само, як і буде зустріч із вільного мореплавства", - розповів лідер України.

Крім того, він висловив сподівання, що ці зустрічі відбудуться влітку. Однак зазначив, що у політиків є перерва та відпустка.

"Ми зараз намагаємося все це організувати. Нам не до відпусток. Організувати ці зустрічі. І щоб було рішення, щоб енергетична мережа була поза ракетними атаками. І щоб зернові коридори Чорного та Азовського морів також були поза будь-якими атаками. Тобто, якщо ми в небі та у морі знайдемо цю тишу, я вважаю, що жодних сигналів для людей, щоб їхати, не буде. А навпаки, люди більше повертатимуться", - додав Зеленський.

Нагадаємо, Зеленський висловився про умови справедливого світу, переговори з РФ, фактор Китаю та вибори в США.

Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader
loader