Яблука і сливи – це ідеальне поєднання для смачного джему на зиму. Така заготівля стане чудовою начинкою для різноманітної випічки або ж доповненням до млинців. Для того, щоб зробити варення, вам знадобиться всього 4 інгредієнтів.
Ідея приготування смачного джему з яблук і слив на зиму опублікована на сторінці фудблогерки Ірини з ніком ira.ipelekh в Instagram. Виходить міру солодким.
Інгредієнти:
- яблука – 1 кг. (почищені від шкіри і серединки)
- сливи – 1 кг.
- цукор – 0,8 кг цукру
- вода – 3 ст.л.
Спосіб приготування:
1. Яблука та сливи нарізати будь-якими шматочками.
2. Висипати у каструлю яблука, сливи.
3. Засипати цукром та додати воду
4. Тушкувати на маленькому вогні, періодично помішуючи, 30-40 хвилин.
5. Збити блендером і поставити, щоб закипіло.
6. Гарячим накладати у чисті, сухі банки і герметично закрити кришкою
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Варення з інжиру
- Полуничне варення з чорним шоколадом
- Варення з кавуна