Стефанчук спростував, що народні депутати пішли на канікули
Стефанчук спростував, що народні депутати пішли на канікули

Стефанчук спростував, що народні депутати пішли на канікули

Голова Верховної Ради України спростував, що народні депутати пішли на канікули до серпня. У своєму фейсбуці Руслан Стефанчук нагадав, що робота у сесійній залі не є єдиним видом діяльності нардепів.

- Кожен із них працює у комітетах (де готуються закони для голосування у залі), у тимчасових спеціальних, тимчасових слідчих комісіях, здійснюють інші заходи парламентського контролю, займаються міжпарламентською діяльністю тощо, — написав він. 

Стефанчук запевнив, що з початку повномасштабного вторгнення Росії жоден народний депутат України не отримав щорічної оплачуваної відпустки. Він нагадав, що з 24 лютого 2022 року парламент України працює у режимі єдиного засідання. Під час воєнного стану Верховна Рада України не може мати «канікули», щорічні відпустки чи інші технічні перерви у своїй роботі.

Голова парламенту пояснив, що 23 липня було ухвалено рішення сконцентруватися на доопрацюванні окремих положень законопроєкту №8371 із метою його якнайшвидшого внесення та голосування у залі.

- Парламентарії будуть займатись іншими видами діяльності, зокрема, і тісно пов’язаними з підготовкою цього законопроєкту. Тому ще раз — на жодні «канікули» з моменту повномасштабного вторгнення Верховна Рада України не ходила та не піде, до моменту нашої Перемоги! - заявив він.

  • 23 липня народні депутати з опозиційних фракцій та деякі представники "Слуги народу" заблокували парламентську трибуну з вимогою ухвалили у другому читання законопроєкт про заборону УПЦ (МП).
  • Після перерви та консультацій з керівництвом Верховної Ради ухвалили рішення не працювати в сесійній залі до серпня, допоки нардепи не підготують та не проголосують за законопроєкт. У першому читанні урядовий законопроєкт №8371 ухвалили 19 жовтня 2023 року із доопрацюванням. Зареєстрували документ у парламенті 19 січня 2023 року.
Теги за темою
Верховна Рада
Джерело матеріала
loader
loader