Відпочинок на будь-який смак: досвідчена туристка порадила 9 місць без туристів у Європі
Відпочинок на будь-який смак: досвідчена туристка порадила 9 місць без туристів у Європі

Відпочинок на будь-який смак: досвідчена туристка порадила 9 місць без туристів у Європі

Портія Джонс відвідала вже 35 європейських країн та почала більше цінувати непопулярні міста, в яких не буває натовпів. Вона розповіла, які курорти не багатолюдні, але варті уваги.

Тревел-журналістка Портія Джонс, яка побувала у 35 країнах Європи, поділилась найкращими варіантами відпочинку без натовпів туристів. Про це йдеться в її статті для Express.

"Чим більше я подорожую Європою, тим більше оцінюю трохи менш відомі міста, курортні містечка та крихітні села, де можна сховатися від натовпу та високих цін", — поділились вона.

Столиця Боснії і Герцеговини — Сараєво

Джонс описала місто як "надзвичайно недооцінене". З її слів, Сараєво поєднує в собі атмосферу Сходу та Заходу, а також складну історію та австро-угорську архітектуру.

Журналістка порадила відвідати старий базар Башчаршія та скуштувати там страву народів Балканського півострова чевапчичі, а також відвідати Музей Сараєвського тунелю.

Муніципалітет Летоянні на італійському острові Сицилія

"Римські руїни, скелясті пляжі та знахідки для гурманів — на залитій сонцем Сицилії, найбільшому острові Італії, є багато цікавого. Розташована в самому серці Середземномор'я, Сицилія має історію, культуру та діалект, які відрізняються від материкової Італії", — розповіла Джонс.

Летоянні розташований на узбережжі та пропонує спокійний відпочинок. Там можна засмагнути на орендованих шезлонгах на довгих пляжах з кришталево чистою водою, прогулятися вздовж обсадженої пальмами набережної з видом на Іонічне море.

Фото: Портія Джонс

Щоб познайомитися з місцевою кухнею, авторка порадила змовити свіжі морепродукти, пасту алла норма або каннолі у тратторії. Також з Летоянні можна з’їздити у короткі поїздки до італійських пам’яток, зокрема у давньогрецький театр до муніципалітету Таорміна або до найвищого та найактивнішого вулкана Європи Етна.

Столиця Словенії — Любляна

Журналістка описала місто як одне з найзеленіших в Європі — "оазис просто неба з вуличними кафе, вуличною їжею та красивими парками". У Любляні можна знайти бруковані вулички з бароковими фасадами у Старому місті, а також оригінальні кафе й жваві ринки.

Через центр міста протікає річна Любляниця, а вздовж неї розміщені кафе й ресторани. Можна випити каву або насолодитися обідом просто неба з видом на чарівну водойму. Також у словенській столиці є Потрійний міст — ансамбль з трьох пішохідних мостів.

Джонс порекомендувала відвідати розташований на пагорбі середньовічний Люблянський замок та насолодитись панорамним краєвидом на місто, а також Центральний ринок, де можна спробувати традиційні страви місцевої кухні.

Нідерландське місто Ейндховен

Ейндховен славиться ультрасучасною архітектурою, орієнтованою на мистецтво і культуру. Тут проводять Голландський тиждень дизайну, але насолодитись оригінальною атмосферою можна і не під час фестивалю.

Фото: Портія Джонс

Журналістка порадила відвідати район Strijp-S, який перетворився на творче мінімісто з кафе, барами та бутиками, а також зупинитися у стильному готелі Kazerne, розташованому у колишніх військових казармах.

Місто на півдні Фінляндії Тампере

Тампере — це світова столиця саун, розташована між двома великими озерами. Мальовниче фінське місто поєднує природну красу з багатою промисловою спадщиною.

Тут є багато громадських саун, але авторка радить відвідати побудовану ще у 1906 році Rajaportti sauna. Її інтер’єр переносить у минуле та дозволяє зануритись в атмосферу фінських саун початку XX століття. У внутрішньому дворику можна випити кави, а також відвідувачам доступні послуги масажу.

Одна з визначних пам’яток Тампере — Музейно-виставковий центр Вапрікі, який є комплексом з кількох музеїв, зокрема туди входять Музей природної історії та Зал слави фінського хокею.

Місто на затоці Адріатичного моря Котор

Котор — це прибережне місто в Чорногорії, відоме середньовічною та вапняковими скелями. Стара його частина виглядає як лабіринт вузьких вуличок з історичними будівлями та площами.

Джонс порадила піднятися на стіни стародавнього міста для неймовірного краєвиду, відвідати історичний собор Святого Трифона з його багатою колекцією реліквій та фресок, відпочити на пляжах або дослідити під час екскурсії на човнах Которську затоку, а також не пропустити Блакитну печеру.

Муніципалітет Мольєтс-е-Маа у Франції

Цей приморський курорт не має популярності серед туристів, тому його пляжі навіть у літні місяці залишаються безлюдними. Найкращий час для поїздки у Мольєтс-е-Маа — наприкінці вересня або в жовтні.

У французькому муніципалітеті є школи серфінгу та серфінг-табори для новачків. Через місто до пляжів йдуть 8 кілометрів велосипедних доріжок. Журналістка порекомендувала взяти велосипед напрокат та помандрувати сосновими лісами. Для розкішного відпочинку можна зупинитись у віллі La Clairière aux Chevreuil.

Португальське село Салема

Салема з її побіленими будинками, виноградниками та вузькими брукованими вуличками пропонує відпочинок з лазурно-блакитними водами, ресторанами морепродуктів і маленькими барами. Серце села — пляж Praia da Salema з золотистим піском, жовтими скелями та кришталево чистою водою.

Фото: Портія Джонс

Долина Вай у Великій Британії

Ця територія між Англією та Уельсом вражає гірськими краєвидами та пропонує активний відпочинок на природі. Долиною Вай протікає однойменна річка, яка є ідеальним місцем для веслування. Тут можна покататись на байдарках або SUP-дошках.

Поблизу, у місті Абергейвенні, щороку проходить фестиваль їжі. Він передбачає не лише ярмарок з різноманітними стравами, але різні події та розваги, зокрема демонстрації шеф-кухарів.

Нагадаємо, у Шотландії вставили на продаж "ідеальне житло для інтроверта" — двоповерховий будинок на безлюдному острові.

У мережі завірусився знімок з "привидами", зроблений на плантації у США. Адміністрація плантації розповіла, хто з давно померлих власників будинків міг потрапити на фото.

Теги за темою
Туризм відпочинок
Джерело матеріала
loader
loader