Зробити суху курку соковитою допоможе звичайний лимон. З цитруса потрібно зробити ароматний соус і в ньому приготувати м'ясо. Текстура вийде дуже м'якою та ніжною. Ідеально подавати на обід з улюбленою крупою та свіжим салатом.
Ідея приготування лимонної курки для обіду опублікована на сторінці кулінарки Ольги Рябенко (olga riabenko) в Instagram. В соусі поєднуються багато різноманітних смаків.
Інгредієнти:
- куряче стегно – 6-8 шт.
- сіль
- лимонний перець – 2 ч.л.
- масло – 40 г.
Заготівля для соусу:
- курячий бульйон – 400 мл.
- вершки 33% – 3 ст.л.
- мед або сироп – 1 ст.л.
- коричневий цукор – ½ ч.л.
- гірчиця – ½ ст.л.
- сушена петрушка – 1 ч.л.
- орегано – 1 ч.л.
Інгредієнти для основного соусу:
- вино біле сухе – 250 мл.
- масло – 30 г
- часник – 3 зубчика
- борошно – 2 ст.л.
- пармезан – 60 г
- сік половини лимона
- лимон – 0,5 шт;
- петрушка
Спосіб приготування:
1. Мʼясо натерти сіллю та лимонним перцем.
2. Залишити маринуватися на 30 хвилин – годину.
3. В чашу з бульйоном додати вершки та всі спеції для заготівлі.
4. На маслі обсмажити курочку до золотистого кольору і прибрати в бік.
5. Влити сковорідку вино.
6. Додати масло та часник і варити 10-15 хвилин.
7. Додати борошно і, постійно помішуючи, влити заготівлю для соусу.
8. Вичавити сік лимона та додати пармезан.
9. Повернути мʼясо в соус і готувати ще 15 хвилин.
10. Нарізати лимон на скибочки і покласти до мʼяса.
11. Подавати з петрушкою.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Смажена курка у соусі теріякі
- Тушкована курка з квасолею
- Курка гриль на вугіллі