Доступне літо у Європі: де можна відпочити, працюючи при цьому онлайн
Доступне літо у Європі: де можна відпочити, працюючи при цьому онлайн

Доступне літо у Європі: де можна відпочити, працюючи при цьому онлайн

Сучасні технології дають змогу представникам багатьох професій працювати онлайн, що, своєю чергою, відкриває можливості для мандрів, які можна поєднувати з роботою. Але яку країну обрати, щоби отримати і прекрасний відпочинок, і при цьому зекономити?

У курортних місцевостях літні місяці є високим сезоном, коли вартість проживання різко зростає і може стати не по кишені багатьом. Видання Euronews проаналізувало відгуки користувачів форуму r/travel на Reddit і склало список найдоступніших місць для проживання в Європі влітку.

Будва, Чорногорія

Доступне літо у Європі: де можна відпочити, працюючи при цьому онлайн

Безумовна перевага цього міста – це його розташування на березі Адріатичного моря. На додачу любителі архітектури зможуть помилуватись середньовічним Старим містом. Щомісячна орендна плата починається від 700 євро на місяць у високий сезон. Для тих, хто не може дозволити собі відпочивати від роботи все літо, по всьому місту можна знайти різні коворкінги.

Для гостей Будви відкриваються також можливості для локальних мандрів. Так у 20 хвилинах їзди від міста знаходиться пляж Галія, а у 40 хвилинах – Котор, чудове містечко з безліччю ласкавих котів на вулицях, середньовічною фортецею і приголомшливим видом на затоку Котор.

Якщо ви не хочете юрбитись на пляжі з іншими відпочивальниками, один із користувачів Reddit пропонує натомість вирушити в гори Чорногорії. Вапняковий масив Дурмітор на північному заході країни популярний своїми пішими маршрутами, каньйонами та льодовиковими гірськими озерами. Ви також можете знайти недорогий варіант розміщення у Плужині, який славиться своїм мальовничим каньоном, або вирушити на південь до Скадарського озера неподалік кордону з Албанією.

Охрид, Північна Македонія

Доступне літо у Європі: де можна відпочити, працюючи при цьому онлайн

Північна Македонія не є об’єктом уваги більшості мандрівників, і саме це робить її ідеальною країною для літнього відпочинку. Насамперед це дозволяє тримати ціни на нижчому рівні, ніж у популярних курортних країнах. Мінусом є відсутність виходу до моря.

Тим не менше, старовинний Охрид розміщений на березі Охридськго озера і може потішити чудовими пляжами. На додачу місто має розвинену мережу коворкінгів, які хвалять за зручність для віддалених працівників.

Погода в Охриді влітку не така спекотна. Так, вдень тут може бути 30-35 градусів, але місцевий клімат радує більш прохолодними ночами, тому спати тут можна буде навіть без кондиціонера. Серед інших переваг – смачна та дешева їжа, швидкий інтернет та бурхливе нічне життя. Липень та серпень — ідеальні місяці для відвідування Охрида, оскільки місто оживає завдяки Літньому фестивалю, який демонструє македонський фольклор у музиці та танцях.

Щоб отримати ще дешевшу короткострокову оренду, вирушайте на схід, у Бітолу. Тут на вас чекають неокласична архітектура, розвинена культура міських кафе та апартаменти всього за 200 євро на місяць, якщо вірити користувачам Reddit.

Белград, Сербія

Доступне літо у Європі: де можна відпочити, працюючи при цьому онлайн

Вибір великого міста замість курортного містечка біля моря – один із найкращих способів контролювати свій бюджет. Саме такі варіанти пропонує столиця Сербії Белград. Влітку тут можна орендувати квартиру лише за 380 євро на місяць.

При цьому без пляжного відпочинку ви не залишитесь, адже через місто протікають річки Дунай та Сава. Місцевий клімат не надто спекотний, тому страждати від задухи вам не доведеться.

За місцевою культурою вирушайте у богемний квартал Земун, де на вас чекають кафе на березі річки, жваві нічні бари. Хочете злиття з природою, тоді до ваших послуг Великий ратний острів – природний заповідник, розташований у місці злиття Дунаю та Сави.

Банско, Болгарія

Доступне літо у Європі: де можна відпочити, працюючи при цьому онлайн

Всього за кілька годин їзди на південь від болгарської столиці Софії знаходиться гірське місто Банско, найбільш відоме своїми зимовими лижними трасами. Але є чимало причин завітати сюди і влітку.

Розташоване біля підніжжя гори Пірін, місто є воротами до пішохідних стежок однойменного національного парку. Тут протікають дивовижно чисті річки, які звиваються посеред квітучих долин та хвойних лісів, в яких водяться вовки та бурі ведмеді.

Липень-вересень приносить у Банско цілу низку культурних заходів та фестивалів, починаючи від показів кіно під зірками та закінчуючи джазовими та фольклорними фестивалями. Щомісячна оренда кімнати влітку починається від 230 євро, а місцевий клімат порадує м’якими перепадами температур та відсутністю спеки.

Раніше OBOZ.UA розповідав про загублену перлину Великої Британії, де є всі умови для відпочинку, але майже нема туристів.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader
loader