Чиновникам, які погодили канатну дорогу через Дніпро, загрожує в'язниця
Чиновникам, які погодили канатну дорогу через Дніпро, загрожує в'язниця

Чиновникам, які погодили канатну дорогу через Дніпро, загрожує в'язниця

Поліція Києва з'ясовує, хто із міської влади погодив розташування атракціону-спуску через Дніпро "Київ Флай Лайн", з якого зірвався у воду та загинув 20-річний хлопець.Про це повідомила пресслужба відомства.

- Наразі слідчі проводять обшуки у відповідних службах КМДА, які погодили розташування атракціону, органах державного контролю, що видавали дозволи та мали здійснювати належний контроль за його діяльністю, та безпосередньо у фірмах власника атракціону. В межах розпочатих кримінальних проваджень правоохоронці допитали директора атракціону та персонал й вилучили службову документацію, яка буде вивчатись в межах призначеної експертизи дослідження причин та наслідків порушення вимог безпеки життєдіяльності та охорони праці, - розповіли в поліції.

Досудове розслідування здійснюється за статтями "порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людини та "службова недбалість". Винним загрожує до восьми років позбавлення волі. 

  • 21 липня обірвалася канатна дорога через Дніпро і хлопець впав у воду. Його тіло водолази знайшли лише на наступний день.
  • Київська міська прокуратура заявила, що ще у 2021 році намагалася зупинити роботу цього атракціону.
  • Власники "Київ Флай Лайн" заявили, що співпрацюють зі слідством і запевнили, що канатна дорога проходить постійні перевірки та експертизи.
Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Київ Флайлайн (@kyiv_flyline)

Теги за темою
Київ поліція
Джерело матеріала
loader