Ізраїль атакував об'єкти хуситів у Ємені: горять резервуари з нафтопродуктами. Фото і відео
Ізраїль атакував об'єкти хуситів у Ємені: горять резервуари з нафтопродуктами. Фото і відео

Ізраїль атакував об'єкти хуситів у Ємені: горять резервуари з нафтопродуктами. Фото і відео

У суботу, 20 липня, Ізраїль атакував об'єкти хуситів у Ємені. ВПС країни завдали ударів по контрольованому ними місту Ходейда у Ємені.

Про це повідомляє Axios. У місті виникла масштабна пожежа, горять резервуари з нафтопродуктами.

Видання, посилаючись на неназвані джерела, повідомляє, що удар по порту Аль-Худейда в Ємені завдали 12 ізраїльських літаків, включно з винищувачами F-35, на місці авіаудару виникла об'ємна пожежа.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу вже скликав кабінет безпеки в суботу, 20 липня, щоб схвалити атаку.

"Цілі терористичного режиму Хуті в районі порту Ходейда в Ємені у відповідь на сотні нападів на Держава Ізраїль за останні місяці", –– зазначив один з речників Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ).

Окрім того, неназваний високопоставлений ізраїльський чиновник вже заявив, що удар у Ємені був суто акцією ЦАХАЛ. В ньому не приймали участь США чи Велика Британія.

"Це була цілеспрямована операція в порту Ходейда. Ми завдали удару після багатьох місяців стриманості перед обличчям атак хуситів, які включали обстріли десятками предметів, у тому числі ракетами класу "земля-земля", – сказав чиновник і додав, що Ізраїль діятиме всюди, щоб захистити своїх громадян і свій суверенітет.

Чиновник підкреслив, що порт Ходейда є "інфраструктурою терористів і законною військовою ціллю", яку, за його словами, використовують хусити для отримання зброї.

Також повідомляється про удари ЦАХАЛ по пускових ракетних установках "Хезболли" в південному Лівані.

Довідка

Ходейда – це четверте за величиною місто Ємену. Другий в Ємені за важливістю після Адену порт на Червоному морі. Експортує каву та шкірсировину. Шосе пов'язує місто зі столицею країни Саною.

Що передувало

Нагадаємо, що напередодні, 19 липні, Ємен нанес удар по Тель-Авіву новим типом безпілотника. Одна людина загинула. Ще вісім отримали поранення внаслідок вибуху. Відповідальність за атаку на себе взяли хусити.

За даними екстрених служб Ізраїлю, вибух стався неподалік від набережної Тель-Авіва та відділення посольства США. Внаслідок удару загинув 50-річний чоловік, ще вісім осіб було поранено.

Угруповання, яке підтримує Ірак заявило, що атакувало комерційну столицю Ізраїлю за допомогою нового типу безпілотника, який важко виявити радарам. Водночас бойовики погрожують знову завдати ударів по місту та інших регіонах країни.

Як зазначили в армії Ізраїлю, причиною вибуху став безпілотник, який не було знешкоджено силами ППО через людський фактор. Ізраїльські військові заявили, що сирени не вмикалися.

Як повідомляв OBOZ.UA, два місяці тому США та Оман провели непрямі переговори з офіційними представниками Ірану для врегулювання ситуації на Близькому Сході. Зустріч була пробою знайти можливості уникнути ескалації регіональних атак хуситів.

Паралельно російський диктатор Володимир Путін розглядає можливість посилення своєї підтримки антиізраїльської та антизахідної коаліції, відомої як "Вісь спротиву". Зокрема, країна-терорист РФ попросила в Саудівської Аравії дозволу озброїти хуситів протикорабельними крилатими ракетами.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader