В Укренерго сказали, коли очікується покращення зі світлом
В Укренерго сказали, коли очікується покращення зі світлом

В Укренерго сказали, коли очікується покращення зі світлом

Голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький повідомив, що згідно з графіком ремонту енергоблоків та електростанцій, у серпні очікується більше генерації, ніж у липні.

Як передає "Хвиля", про це він розповів в інтерв'ю Суспільному.

"Перше що маємо зробити - винести за дужки обстріли. Друге - ми бачимо графік виходу з ремонтів енергоблоків, різних видів електростанцій", - розповів Кудрицький.

За його словами, також велику роль відіграє спека і те, чи спадатиме вона.

Відключення світла в Україні / Фото: Getty Images
Відключення світла в Україні / Фото: Getty Images

"Адже це впливає як на наше споживання, так і на імпорт з Європи, тому що там зараз також є проблеми з нестачею електроенергії. Наприклад, кілька тижнів тому стався блекаут у чотирьох балканських країнах", - наголосив голова правління "Укренерго".

Він також звернув увагу на те, що якщо спека впаде в Україні та Європі, то це дасть можливість залучати більше електроенергії з європейського напряму.

У відповідь на запитання, чи можна розраховувати на припинення відключень світла раніше, ніж у вересні, Кудрицький сказав, що є різні сценарії.

"Ми працюємо, відштовхуючись від гірших. Якщо спека спаде, а інтенсивних та успішних для росіян обстрілів не буде, зменшення тривалості відключень буде помітнішим. Але загалом тренд буде на покращення", - зазначив він.

Крім того, Кудрицький повідомив, що погода змінює споживання на 15-20%. І для енергосистеми, різниця в 15% між одним днем ​​та іншим – дуже велика.

Нагадаємо, Шмигаль оцінив, коли покращиться ситуація в енергетиці.

Джерело матеріала
loader