"Тірамісу" – популярний італійський десерт, який готують у всьому світі. В його основі печиво савоярді, яке після просочення кремом та кавою стає дуже м'яким та ніжним. Але в влітку, замість кави, можна використати сезонні ягоди і фрукти – смак буде дуже освіжаючим.
Ідея приготування "Тірамісу" з фруктами опублікована на сторінці фудблогерки Валерії з ніком valeria pytel в Instagram. Візьміть полуницю, персик та інші улюблені плоди за бажанням.
Інгредієнти:
- желатин – 12 г
- вода – 100 мл.
- персики – 2 шт.
- кукурудзяний крохмаль – 2 ст.л.
- полуниця – 300 г
- вершки 33-36% – 500 мл.
- маскарпоне – 250 г
- цукрова пудра – 130 г
- печиво савоярді – 300 г
- фрукти за бажанням
Спосіб приготування:
1. Желатин залити водою, перемішати та залишити набухати.
2. Для начинки до нарізаного персика додати крохмаль, перемішати та поставити на середній вогонь, довести до загустіння.
3. Збити масу блендером.
4. Для просочення полуницю теж збити блендером.
5. Для крему 2 хвилини взбивати охолоджені вершки, додати маскарпоне та цукрову пудру, все перемішати.
6. В декілька етапів влити розтоплений в мікрохвильовці желатин і знову перемішати.
7. Зрізати у печива краї та викласти по кругу у форму, далі кожен шматочок печива занурити в полуничне пюре та викласти шаром. Далі крем та персикова начинка, знову крем і так по черзі.
8. Залишити в холодильнику на 4-5 години для стабілізації.
9. За бажанням прикрасити фруктами.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Торт без випікання з фруктами
- Бісквіт з фруктами
- Молочний коктейль із фруктами