Як без зусиль відчистити кухонну витяжку: лайфхаки
Як без зусиль відчистити кухонну витяжку: лайфхаки

Як без зусиль відчистити кухонну витяжку: лайфхаки

Витяжка на кухні приймає на себе значну частину типових забруднень, таких як бризки та жир, усуває неприємні запахи. Але така корисна робота обертається для неї швидким накопиченням забруднень, в тому числі стійких.

Якщо ваша витяжка оснащена багаторазовим фільтром, вам, напевно, доводилось докладати серйозних зусиль для його чищення. Проте існує лайфхак, який може суттєво спростити вам цю роботу. OBOZ.UA розповідає детальніше.

Два основних чистильних інгредієнти, які допоможуть швидко і легко очистити витяжку, це оцет та харчова сода. З них ви приготуєте засіб, який зробить найтяжчу частину роботи за вас.

Отже, почніть чищення з того, що зніміть фільтр із витяжки. Якщо ви не знаєте, як розбирається ваша модель пристрою, скористайтесь посібником до неї або пошукайте відео в інтернеті.

Першим кроком закип’ятіть достатню кількість води у посудині, куди може поміститись ваша витяжка. Коли вода закипить, влийте туди 3-4 столові оцту, а далі додайте чверть склянки харчової соди. Ці пропорції розраховані на забруднення середнього ступеня. Їх можна міняти, залежно від потреб. Як слід перемішайте рідину для чищення, покладіть у неї фільтр і дайте йому так покипіти мінімум 10 хвилин.

Якщо фільтр завеликий, можливо, вам доведеться спочатку очистити його з одного боку, а потім перевернути іншим. Коли він покипить у очищувальній суміші, дістаньте і трошки охолодіть його, обробіть щіткою, щоби механічно усунути забруднення, а потім добре промийте під струменем води.

Наостанок протріть фільтр і добре його висушіть. Встановлювати у витяжку можна тільки повністю сухий фільтр.

Раніше OBOZ.UA розповідав, чому не можна мити гарячу сковорідку.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader