Для того, щоб приготувати кабачкову піцу, вам не доведеться розкочувати тісто. Така страва чудово підійде для перекусу і готується дуже швидко. З начинкою можна поексперементувати.
Ідея приготування ситної кабачкової піци для перекусу опублікована на сторінці фудблогерки Катерини Браїло (ketiv) в Instagram. Замість майонезу краще використати грецький йогурт.
Інгредієнти для основи:
- кабачок – 2 шт. (середні)
- куряче яйце – 1 шт.
- борошно – ~3-4 ст.л.
- твердий твердий сир – 50 г
Інгредієнти для начинки:
- соус : густий грецький йогурт 8-10% 2 ст.л. + 1 ст.л. томатного соусу
- запечена курка (стегно або філе)
- солодкий болгарський перець, помідор чері + тертий твердий сир/пармезан 50 г
- улюблені спеції
Спосіб приготування:
1. Кабачок натерти на крупну тертку (відтиснути зайву рідину), додати куряче яйце, борошно, тертий твердий сир.
2. Все добре перемішати.
3. Викласти кабачкову масу на деко, застелене пергаментом, сформувавши круглий корж.
4. Випікати в попередньо розігрітій духовці за температури 180 градусів 15-20 хвилин.
5. Напів-готовий корж змастити соусом (або йогурт/сметана+томатний соус, або йогурт або томатний соус).
6. Пошарово викласти начинку: курка, болгарський перець кільцями, помідор чері, спеції, зверху притрусити тертим твердим сиром.
7. Випікати за температури 180 градусах ще хвилин 20.
8. Піцу за бажанням можна прикрасити зеленню.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Пряні мариновані кабачки
- Мариновані кабачки з петрушкою і кетчупом
- Кабачки в клярі