Мер Харкова благає уряд надати місту ППО: "Ми самі на нулі"
Мер Харкова благає уряд надати місту ППО: "Ми самі на нулі"

Мер Харкова благає уряд надати місту ППО: "Ми самі на нулі"

У прифронтовому Харкові життя продовжується, незважаючи на всі труднощі війни. Про це мер Ігор Терехов розповів журналістам із Чехії, які приїхали подивитися на життя міста на власні очі.

Однак, в інтерв'ю він каже, що без протиповітряної оборони шанси на тривале продовження більш-менш стабільного життя малі.

"Якщо буде протиповітряна оборона – буде зовсім інше життя у місті. Якщо буде безпека, по-перше, люди повертатимуться. Тому що вони розумітимуть, що у них буде де працювати, що діти ходитимуть у дитячі садки та школи. Крім цього вони розумітимуть, що вони перебувають у безпеці і зовсім по-іншому буде життя”, – сказав Терехов.

Харків / фото: скриншот Youtube
Харків / фото: скриншот Youtube

Як харків'яни справляються зі стресом через війну

Незважаючи на регулярні обстріли, Харків живе та розвивається. У місті працюють, навчаються та намагаються підтримувати звичний ритм життя.

Муніципалітет робить все можливе, щоб створити комфортні умови для мешканців. І це видно чистотою на вулицях міста, яку відзначають не лише самі харків'яни, а й гості з інших міст та країн.

Мер каже, що важливо підтримувати чистоту у місті, бо це впливає на емоційний стан людей:

"Бо це емоційний стан у людей. Якщо вони будуть бачити, що все забирається, якщо вони будуть бачити, що все так, як вони звикли до війни, тоді у них буде хороший емоційний стан".

Коли ж вони бачать руйнування навколо себе і відчувають, що комунальні служби не справляються, це сильно б'є за їхнім психологічним станом.

Парк Харкова / фото: скриншот Youtube
Парк Харкова / фото: скриншот Youtube

Незважаючи на постійні обстріли та руйнування, для харків'ян важливо мати можливість відволікатися та відпочивати. Прогулянка садом Шевченка, Центральним парком та іншими зонами відпочинку допомагає людям розслабитися і відчути себе хоча б трохи в безпеці.

"Це психологічне розвантаження, такі зони психологічного розвантаження людей – їм це дуже потрібно", – зазначив Терехов.

Харків непохитний

Любов жителів до свого міста допомагає їм долати труднощі. Але, за словами мера, для прифронтового міста вкрай важливим є захист неба. У співпраці з державою мер постійно нагадує міжнародним партнерам про необхідність надання більш сучасних систем ППО.

"Йде війна. Війна йде і в Харкові також, тому що прильоти, жертви та інше, руйнування. Тобто війна йде по всій Україні, насправді ми бачили Київ, коли були жахливі прильоти, були жахливі руйнування, жертви. І в інших містах. Але Харків перебуває як форпост на передовій – ми, якщо говорити, ми самі на "нулі", – сказав Терехов.

А ми нагадуємо, що вкраїнка вкрала кафе у японського героя-волонтера Фумінорі Цучико: він розчарований у всіх нас

Також портал повідомляв, що в Україні безкоштовно будуть проводити похорон жертвам збройної агресії рф

Крім того, велике українське місто скоро повністю паралізує: через повітряні тривоги нема кому працювати

Джерело матеріала
loader