Картопля – це універсальний продукт з якого можна приготувати абсолютно різноманітні страви. Наприклад, картопляну запіканку. Вона не потребує багато часу, і це точно буде смачніше та цікавіше за класичний суп або пюре.
Ідея приготування картопляної запіканки з овочами опублікована на сторінці фудблогерки Андріани Гаріпової (andrianagaripova) в Instgaram. Ще й дуже поживно.
Інгредієнти:
- картопля
- морква
- яйце
- масло
- сметана
- молоко
- сир
- сіль
Спосіб приготування:
1. Зварити до готовності картоплю.
2. Поставити варитись яйце.
3. Зробити овочеву начинку: нашинкувати морковку, цибульку (або інші овочі, на ваш вибір).
4. Обсмажити їх.
5. До овочів додати яйце. Перемішати.
6. З картоплі зробити пюре. Додати сіль та молоко.
7. Поділити масу на 2 рівні частини.
8. Змастити форму для запіканка маслом, присипати борошном (можна присипати сухарями).
9. Викласти одну частину пюре, зверху розподілити овочеву начинку.
10. Викласти 2 частину пюре.
11. Для рум'яності верхівку змастити сметаною.
12. Полити розтопленим маслом.
13. Випікати 15-20 хвилин за температури 180 градусів.
14. Всі інгредієнти вже готові, тому випікати до рум'яності.
15. За 5 хвилин до закінчення, присипати тертим сиром.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Запіканка з картоплі
- Котлети з картоплі з м'ясною начинкою
- Млинці з картоплі та кабачка