У Львові чоловік у суді оскаржив відмову ТЦК в наданні відстрочки від мобілізації: яке рішення ухвалили
У Львові чоловік у суді оскаржив відмову ТЦК в наданні відстрочки від мобілізації: яке рішення ухвалили

У Львові чоловік у суді оскаржив відмову ТЦК в наданні відстрочки від мобілізації: яке рішення ухвалили

Львівський окружний адміністративний суд визнав протиправними дії ТЦК та СП, який відмовив жителю Львова у наданні відстрочки від мобілізації. Територіальний центр комплектування зобов'язали повторно розглянути заяву та ухвалити відповідне рішення.

Про це йдеться у судовому рішенні, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень. Там вказано, що військовозобов'язаний просив про відстрочку, оскільки доглядає за своїм братом із першою групою інвалідності – він має психічні розлади.

У відповідь на заяву військовозобов'язаного у ТЦК зазначили, що не займаються наданням відстрочки, а лише оформляють її. Зі своїм проханням чоловік нібито має звернутися до комісії військової адміністрації.

Адвокат позивача надіслав запит до ЛОДА щодо надання відстрочки його підзахисному. Натомість в адміністрації повідомили про відсутність комісій, до повноважень яких входить розв'язання відповідного питання.

Після відмови ТЦК львів'янин звернувся до суду. Там територіальному центру комплектування та соціальних послуг вказали, що до його повноважень входить ухвалення рішення про надання відстрочки від мобілізації. Суддя Наталія Мричко визнала дії ТЦК протиправними та зобов’язала повторно розглянути заяву позивача з ухваленням відповідного рішення. Рішення суду підлягає оскарженню.

Як повідомляв OBOZ.UA:

– Дунаєвецький районний суд Хмельниччини засудив чоловіка до 3 років позбавлення волі за ухилення від мобілізації. На суді він поскаржився, що його "бусом завезли на ВЛК".

– На Черкащині судитимуть 48-річного чоловіка, який не з'явився до ТЦК після отримання бойової повістки для відправлення у військову частину. Йому інкримінують ухилення від призову на військову службу під час мобілізації на особливий період: обвинувальний акт спрямовано до суду.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader