В Києві змінили графіки відключення електроенергії на 8 липня: коли не буде світла
В Києві змінили графіки відключення електроенергії на 8 липня: коли не буде світла

В Києві змінили графіки відключення електроенергії на 8 липня: коли не буде світла

8 липня в Києві та області будуть застосовуватись графіки відключень електроенергії протягом всієї доби. Зокрема висока ймовірність відключень у світло-сірих зонах з 14:00 до кінця дня. Об’єкти критичної інфраструктури залишаться з безперебійним живленням.

Про це повідомляє ДТЕК. Тривалі відключення також можуть торкнутися інших регіонів України, таких як Одеська, Донецька та Дніпропетровська області.

Протягом дня, починаючи з 14:00 і до кінця доби, на цих територіях існує висока ймовірність застосування світло-сірих зон відключень. В ДТЕК пояснили, що означають три графіки відключень:

  • темно-сіра зона – це час, коли світла точно немає;
  • світло-сіра зона – відключення світла можливі;
  • біла зона – світло гарантовано є.

"Якщо у вас в світло-сірій зоні відсутнє світло, це все ще дія графіка", – пояснюють в ДТЕК. Дізнатися про свою групу та час відключень можна на кількох ресурсах, причому для Києва та Київської області контакти різняться:

  • чат-боти: у Києві – ДТЕК КЕМ, в області – ДТЕК КРЕМ;
  • телефони: для Києва – 1588, (044) 202 1588 (той самий номер із кодами 067, 050 та 073), 0 800 501 588; для області – (044) 459 07 40 (і той самий номер із кодами 067, 099 та 093), 0 800 400 740.

У киян також є можливість отримувати повідомлення про час відключення в застосунку "Київ Цифровий". Для цього потрібно зареєструвати свою адресу в системі.

Як повідомляв OBOZ.UA раніше, Україна втратила понад половину своїх енергетичних потужностейчерез російські атаки, що може призвести до значних перебоїв з опаленням та водопостачанням взимку. Для забезпечення енергетичних потреб країни планується збільшити імпорт електроенергії з Європи.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader