Як дізнатися про відкриття провадження через штраф від ТЦК, — роз'яснення Мін'юсту
Як дізнатися про відкриття провадження через штраф від ТЦК, — роз'яснення Мін'юсту

Як дізнатися про відкриття провадження через штраф від ТЦК, — роз'яснення Мін'юсту

Якщо в ТЦК виписали штраф і розпочато виконавче провадження, йти до виконавчої служби не обов'язково. Інформація про штраф міститься в автоматизованій системі.

У Міністерстві юстиції України розповіли, як дізнатися, чи відкрито провадження через отриманий штраф від ТЦК і СП. Про це повідомляють на сайті відомства.

Якщо громадянин отримав штраф від ТЦК і вже розпочато виконавче провадження — інформація про це з'явиться в Автоматизованій системі виконавчого провадження (АСВП). Йти до представництва державної виконавчої служби при цьому не обов'язково. Знайти штраф в Автоматизованій системі виконавчого провадження можна за прізвищем та ім'ям.

"Якщо ТЦК наклав своєю постановою штраф на особу, яка ухиляється від військового обліку, і ця особа не поспішає добровільно його сплатити, це може загрожувати арештом коштів на рахунках боржника, подальшим списанням коштів із цих рахунків", — ідеться в публікації. Попереджається також, що за несплату штрафу на майно може накладатися арешт для його подальшої реалізації.

Безперешкодний і безоплатний доступ до даних автоматизованої системи виконавчого провадження забезпечив Мін'юст на своєму сайті за допомогою індивідуального ідентифікатора доступу. Зазначається і час розміщення такої інформації.

Як знайти штраф на сайті виконавчої служби

Пошук штрафу в Автоматизованій системі виконавчого провадження

Шукати виписані штрафи на сайті слід за такими параметрами:

  • ПІБ;
  • число, місяць, рік народження боржника;
  • найменування, ідентифікаційний код у Єдиному держреєстрі юридичних і фізичних осіб — боржника і стягувача;
  • номер виконавчого провадження.

Нагадаємо про те, що буде в разі невідновлення облікових даних до 16 липня:загрожує не тільки штраф.

Також повідомлялося, щосуд скасував штраф ТЦК, який посилався на дані з "Оберегу", бо згадки про реєстр відсутні в законі.

Теги за темою
штраф
Джерело матеріала
loader
loader