Замість різноманітних тортів та запіканок значно краще приготувати ніжне суфле. Для цього вам знадобиться соковита сезонна полуниця. Завдяки желатину десерт ідеально застигає в холодильнику.
Ідея приготування ніжного полуничного суфле опублікована на сторінці фудблогерки Наталії з ніком nata cooking в Instgaram. Інгредієнти потрібно просто збити блендером.
Інгредієнти:
- полуниця – 300 г
- натуральний йогурт (можна питний) – 300 г
- цукор або цукрова пудра (можна замінити на мед) – 40-60 г
- желатин – 8 г (або 10 г для більш щільної консистенції)
- вода – 40 мл.
Спосіб приготування:
1. Для більш щільної консистенції десерту можна додати 10 г желатину, щоб він при кімнатній температурі тримав форму (так як від спеки десерт швидко "тане").
2. Желатин залити холодною водою.
3. Перемішати та відставити на 10 хвилин набухати.
4. Після цього розтопити його до рідкого стану на водяній бані або імпульсами в мікрохвильовці.
5. Полуницю поєднати з цукровою пудрою та збити блендером до стану пюре.
6. Додати йогурт, збиваємо до бульбашок.
7. Далі ввести розтоплений желатин.
8. Ще раз добре перемішати.
9. Розлити по склянках чи формах.
10. Поставити в холодильник хоча б на 3-5 годин або на ніч.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Молочний коктейль з полуницею
- Йогуртовий торт із полуницею
- Мафіни з полуницею