Актуально для відключень світла: як заряджати телефон, щоб зберегти батарею
Актуально для відключень світла: як заряджати телефон, щоб зберегти батарею

Актуально для відключень світла: як заряджати телефон, щоб зберегти батарею

В Україну повернулися відключення світла, а отже питання заряджання мобільних пристроїв стало як ніколи актуальним. В таких умовах стало зрозуміло, наскільки важливо тримати акумулятори гаджетів в гарному стані.

Напевно всім знайома проблема, коли смартфон починає розряджатися неймовірно швидко. Про те, як її уникнути, розповів NV.

Якщо дотримуватися простих правил при заряджанні смартфона, то можна значно подовжити йому термін служби. Крім того, акумулятор буде тримати заряд значно краще, тому під час відключень світла ви не будете залежати від наявності павербанка чи зарядної станції.

Заряджання до 80% і розряджання до 20%

Раніше, коли мобільні телефони тільки з’явилися, їх рекомендували розряджати та заряджати завжди повністю, але новітніх смартфонів це не стосується. Після покупки гаджета акумулятор може без проблем витримати лише близько 500 повних циклів заряду-розряду, а потім почне поступово псуватися. Тому оптимальним діапазоном для роботи літій-іонної батареї є 20-80%. Тож намагайтеся не розряджати телефон до нуля та не заряджайте його до 100%, адже це зменшує життєвий цикл сучасних акумуляторів.

Використовуйте оригінальні зарядні пристрої

Завжди намагайтеся заряджати смартфон за допомогою оригінального зарядного пристрою, що йшов у комплекті з телефоном. Неякісні зарядки можуть не лише негативно впливати на батарею, але й призвести до пошкодження телефону.

Актуально для відключень світла: як заряджати телефон, щоб зберегти батарею

Уникайте надмірного нагрівання чи переохолодження

Оптимальна температура для заряджання телефону – це 20 градусів. Однак під час блекаутів важко підтримувати сталу температуру в будинку, тому намагайтеся хоча б не залишати смартфон заряджатися на сонці.

Також взимку не ставте пристрій на зарядку одразу після перебування на холоді. Спершу дайте йому зігрітися при кімнатній температурі.

Користування смартфоном під час його заряджання

Якщо навантажувати акумулятор одночасно і заряджанням і розряджанням, це погано вплине на його місткість в майбутньому. Краще залиште телефон в спокої на період перебування на зарядці. Тим паче, що сучасні смартфони підтримують швидке заряджання і вам не доведеться довго чекати.

Переривання заряджання

Насправді часткове заповнення акумулятора жодним чином не шкодить телефону. Тому ви можете зняти його зарядки будь-якої миті.

Раніше OBOZ.UA розповідав про те, що робити, якщо під час відключень світла не працює мобільний зв’язок.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader
loader