"Завжди топлю за Україну": Іван Дорн раптово розповів про контакти з росіянами
"Завжди топлю за Україну": Іван Дорн раптово розповів про контакти з росіянами

"Завжди топлю за Україну": Іван Дорн раптово розповів про контакти з росіянами

Популярний український співак Іван Дорн вже відзначився спробами розмити кордони з окупантами, виступаючи на концертах із "добрими російськими" та замовчуючи факт війни. А зараз зірка вирішив повністю розкрити свою громадянську позицію, а також назвав кілька моментів зі свого спілкування з громадянами так званої росії.

Співак на початку червня виступив на одній сцені з росіянами "Монеточкою" та Noize Mc, які нібито висловлюють підтримку Україні. Артисти намагалися навіть співати українською, проте такі жести люди не оцінили.

Про це стало відомо з недавнього інтерв'ю Івана Дорна, яке доступне для перегляду як подкаст на каналі YouTube "DOPE SOZ".

Іван Дорн. Фото: скрін відео
Іван Дорн. Фото: скрін відео

За словами Дорна, він зрозумів важливість спілкування українською лише після початку повномасштабного вторгнення. Співак вирішив присвятити свій час вивченню історії, щоби скласти "повну картину подій" становлення незалежності України.

Згодом артист почав відповідати українським людям, які до нього зверталися. Втім, зараз він використовує рідну мову лише "при потребі". Водночас Іван пояснив, чому не приїжджав до України протягом останніх 2,5 років. Як зазначив Дорн, він боїться мобілізації.

"Я завжди за кордоном залишаюся українським артистом і топлю за Україну, але при цьому зі своїм наративом, зі своїм контекстом", – наголосив виконавець.

Цікаво, що співак називає війну – "ситуацією", а причини її виникнення замовчує. Втім, артист вирішив розповісти про намір відновити спілкування з рідними, які мешкають у Росії. До того ж, Іван неодноразово говорив про наявність росіян, які "тихо сидять і підтримують Україну".

"Розглядати на мені взагалі відносини між Україною та Росією дуже складно, бо я народився в Челябінську, приїхав в Україну, став українцем, почав вивчати українську мову у п'ятому класі. Навколо мене був майже весь російськомовний наратив. Я взагалі виняток із правил, і коли такий виняток із правила стає дуже відомою особистістю, на мене вішаються великі відповідальності», – зізнався Дорн.

Іван Дорн лише у лютому цього року вперше заговорив про війну в Україні. Єдине, що співак сказав, то це те, що "йому пощастило не застати той "жах" особисто". Так, Дорн висловився початок повномасштабної війни Росії проти України.

Раніше повідомлялося, що понад 10 млн переглядів за 3 дні: чому трейлер фільму "Носферату" обрушив інтернет.

Також, "Можемо с*ськамі помірятися": Alyona Alyona звернула увагу на хейт від Ірини Фаріон.

Джерело матеріала
loader