Пенсія в Україні: чи варто очікувати підвищення виплат до кінця 2024 року
Пенсія в Україні: чи варто очікувати підвищення виплат до кінця 2024 року

Пенсія в Україні: чи варто очікувати підвищення виплат до кінця 2024 року

Цього року було тільки одне підвищення за рахунок індексації, а далі пенсіонери можуть розраховувати лише на індивідуальні перерахунки.

В Україні індексація пенсій проводиться лише один раз на рік. Відтак, вона вже відбулася навесні 2024 року. Про це повідомив експерт з питань пенсійного забезпечення Сергій Коробкін у коментарі виданню "24 Канал".

Він заявив, що до кінця 2024 року ще одна індексація пенсійних виплат — не передбачена. Таким чином, українці можуть розраховувати тільки на індивідуальні перерахунки.

"Поки що тільки одне підвищення в поточному році щодо індексації. Водночас, є ще індивідуальні перерахунки. Наприклад, буде разова виплата військовим ветеранам до пенсії на День Незалежності", — сказав Сергій Коробкін.

Річ у тім, що індексація зазвичай проводиться тільки раз на рік. У 2024 році її провели в березні понад 10 мільйонів пенсіонерів.

Підвищену пенсію отримали:

  • пенсіонери, які отримують пенсію на загальних підставах;
  • пенсіонери силових відомств;
  • особи, які отримують пенсію за інвалідністю;
  • колишні вчені;
  • держслужбовці;
  • працівники органів місцевого самоврядування.

Нагадаємо, у липні деякі пенсіонери можуть розраховувати на доплату до пенсії. Зокрема, її розмір залежить від віку одержувача і становить від 300 до 570 гривень.

Раніше повідомлялося, що певні українські судді можуть отримувати до 240 гривень пенсії на місяць. Зокрема, середній розмір виплат становить понад 100 тисяч гривень.

Теги за темою
пенсії
Джерело матеріала