Сезонні соковиті абрикоси – це чудова основа для приготування легкого желейного десерту. Фрукти чудово поєднуються з ніжною ванільною масою. Десерт добре застигає в холодильнику і його можна нарізати на порційні шматочки.
Ідея приготування абрикосового желейного десерту опублікована на сторінці фудблогерки Наталії з ніком smak nata в Instagram. Випікати нічого не доведеться.
Інгредієнти для ванільного желе:
- сметана 20% – 300 г
- цукор – 50 г
- ванілін
- желатин – 10 г
- вода для желатину – 60 г
Абрикосове пюре:
- абрикоси – 350 г
- цукор – 35 г
- лимонний сік – 15 г
- цедра 1 лимона
Інгредієнти для абрикосового желе:
- абрикосове пюре – 350 г
- желатин – 12 г
- вода для желатину – 70 г
Спосіб приготування:
1. Після заливки кожного шару прибирати в холодильник для застигання. Ванільна та абрикосова маси готуються відразу на всі шари. Якщо застигнуть – трохи підігріти перед заливкою, постійно помішуючи вінчиком.
Спосіб приготування ванільного мусу:
1. Желатин замочити у холодній воді на 15 хвилин. Або готувати за інструкцією.
2. Сметану змішати з цукром і ваніліном. Влити розчинений желатин, перемішати. Розділити масу на дві частини. Вилити у форму одну частину. Поставити у холодильник.
Спосіб приготування абрикосового пюре:
1. Абрикоси нарізати на часточки. Викласти у сковороду. Всипати цукор, влити лимонний сік.
2. Готувати до м’якості, приблизно 5 хв.
3. Додати цедру лимона, перемішати. Викласти в ємність, пробити блендером до однорідності. За бажанням можна протерти крізь сито.
Спосіб приготування абрикосового желе:
1. Желатин замочити у холодній воді на 15 хв. Нагріти та вилити у пюре, перемішати. Розділити масу на дві частини. Вилити у форму одну частину. Поставити у холодильник.
Формуємо десерт:
1. У форму влити другу частину ванільної маси та прибрати в холодильник.
2. У форму влити другу частину абрикосової маси та прибрати в холодильник для стабілізації щонайменше на 4 години.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Вареники з абрикосами
- Пиріг з абрикосами на кефірі
- Шарлотка з абрикосами