Клафуті - це французький фруктовий десерт, традиційно приготовлений з плодів черешні, викладених на змащену маслом форму та покритих густим тістом. Надзвичайно смачна страва, що змусить вас ще сильніше мріяти відвідати Францію.
Як правильно приготувати клафуті з черешнями, в Instagram розповіла фудблогерка Ліза Глінська. Вона показала правильний спосіб приготування тіста для цього десерту.
Інгредієнти на форму 30 см
- Яйця – 4 шт
- Цукор – 80 гр
- Борошно – 100 гр
- Вершки 10% - 300 мл
- Черешня – 500 гр
Спосіб приготування
1. Яйця з цукром та прянощами змішуємо в мисці за допомогою вінчика.
2. Додаємо борошно та перемішуємо до зникнення грудочок.
3. Додаємо вершки та перемішуємо. Тісто готове.
4. Керамічну форму змащуємо вершковим маслом, а на дно викладаємо пергамент, щоб зручніше було діставати клафуті.
5. Викладаємо ягоди у форму. Кісточки з черешень краще не виймати.
6. Заливаємо тісто у форму та відправляємо випікатись протягом 30-45 хвилин при 180 градусах.
7. Даємо десерту охолонути та виймаємо його з форми.
На OBOZ.UA можна ознайомитись і з іншими рецептами пирогів:
- Пиріг на молоці
- Тертий пиріг
- Пиріг з варенням