З бюджетних сезонних кабачків можна приготувати смачну намазку. Для неї вам знадобиться всього декілька простих компонентів. Закуску можна просто зберігати у скляній ємності в холодильнику. Потім дуже смачно намастити просто на хліб.
Ідея приготування смачної кабачкової намазки з сиром опублікована на сторінці фудблогерки Дарини з ніком recepti dariko в Instagram. Підійде також для святкового столу.
Інгредієнти:
- кабачки – 600 г
- плавлений сирок – 2 шт.
- часник – 2 зубчика
- рослинна олія – 1-2 ст.л.
- сіль приблизно – 0,5 ч.л.
- молотий чорний перець
Спосіб приготування:
1. Кабачки помити, нарізати кубиками (приблизно 2х2).
2. Відправити на сковорідку з розігрітою олією на 10-15 хвилин.
3. Накрити кришкою, періодично помішувати.
4. Вичавити часник, посолити, поперчити.
5. Перемішати і тушкувати ще хвилин 5. Води додавати не потрібно, кабачки самі дадуть сік.
6. Якщо кабачки готові, а соку все ще багато – залиште на кілька хвилин їх на вогні без кришки, тільки стежте, щоб вони не смажилися.
7. Перекласти кабачки у блендер.
8. Плавлені сирки нарізати кубиками і покласти до ще теплих кабачків.
9. Подрібнити разом блендером до однорідності.
10. Перелити в тару і охолодити повністю. Після охолодження помазка трохи застигає і набуває чудової текстури.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Мариновані кабачки без стерилізації
- Кабачки в клярі
- Мариновані каабчки за 5 хвилин