Штрудель вважається традиційною випічкою в австрійській, німецькій, чеській та угорській кухнях. По суті, це кондитерський виріб, що подається у вигляді рулету із будь-якої начинки. Для його приготування використовують листкове тісто та улюблені ягоди.
В перекладі слово "штрудель" означає завірюха, і не дарма. Ця страва дійсно створить справжню завірюху смаків у вашому роті та принесе неймовірне гастрономічне задоволення. В цьому в Instagram завіряє блогерка alexandradovganych.
Інгредієнти
- Тісто філо
- Вершкове масло розтоплене – 100 гр
- Яйце – 1 шт для змащування
- Кунжут
- Цукрова пудра для посинки
Інгредієнти для начинки
- Вишня – 300 гр
- Яблуко – 1 шт
- Абрикос – 1-2 шт
- Цукор – 4-5 ст.л.
- Крохмаль – 2 ст.л.
- Горішки або родзинки за бажанням.
Спосіб приготування
1. Начинку відварити на легкому вогні до загущення. Якщо виходить надто рідка – додати 2 ст.л. манки.
2. Беремо 5 листків тісті філо та змащуємо кожен розтопленим вершковим маслом.
3. Останній шар залишити без масла, викласти начинку і загорнути у вигляді рулету.
4. Зверху змащуємо яйцем та присипаємо кунжутом.
5. Відправляємо у духовку, розігріту до 180 градусів на 25 хв.
На OBOZ.UA є й інші рецепти штруделя:
- Штрудель з листкового тіста
- Штрудель з маком
- Штрудель з лаваша