Для затишного сімейного чаювання літніми вечорами ідеально підходять полуничні пісочні кекси. В їхній основі хрустке тісто, а також ніжна сирна начинка. Ідеально доповнює смак соковита літня полуниця.
Ідея приготування пухких сирно-полуничних кексів на пісочному тісті опублікована на сторінці фудблогерки Юлії Микулич (yuliia mikulich) в Instagram. Десерт вразить вас своїм смаком.
Інгредієнти для тіста на 8 штук:
- борошно – 130 г
- розпушувач – 1 ч.л.
- цукор – 50 г
- ванільний цукор – 1 ч.л.
- масло – 70 г
- яйце – 1/2 шт.
Інгредієнти для начинки:
- сир – 200 г
- сметана – 50 г
- яйця – 1 шт. + 1/2 від тіста
- цукор – 50 г
- ванільний цукор – 10 г
- борошно – 1 ст.л.
- полуниця – 70 г
Спосіб приготування:
1. З’єднати борошно, розпушувач, цукор та ванільний цукор. Перемішати.
2. Холодне масло нарізати невеликими шматочками та додати в борошно.
3. Перетерти інгредієнти до розсипчастої крихти.
4. До крихти додати половину яйця та замісити м’яке, нелипке тісто.
5. Тісто розділити на однакові частини, викласти у формочки для кексів.
6. Сформувати дно та бортики на всю висоту форм.
7. Форму з основами поставити в холодильник.
8. Для начинки зʼєднати сир, сметану, яйця, цукор, ванільний цукор, борошно та збити масу блендером (не міксером) до однорідності.
9. Далі додати нарізану полуницю, перемішати.
10. Основи з тіста заповнити начинкою.
11. Зверху можна намалювати візерунки соком полуниці.
12. Випікати кексики за температури 180 градусів близько 25 хвилин до стабільності начинки.
13. Під час випікання начинка спочатку надується, а потім опуститься.
14. Дати кошичкам охолонути, потім дістати з форм. Для кращого смаку перед вживанням можна потримати вироби в холодильнику.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Молочний коктейль з полуницею
- Йогуртовий торт із полуницею
- Мафіни з полуницею