Усик відмовився від чемпіонського пояса: у чому причина і кому він його подарував
Усик відмовився від чемпіонського пояса: у чому причина і кому він його подарував

Усик відмовився від чемпіонського пояса: у чому причина і кому він його подарував

Тепер пояс IBF буде розіграно 21 вересня в Лондоні в поєдинку між британськими суперважковаговиками Ентоні Джошуа і Деніелом Дюбуа. Однак, на думку журналістів, пояс ще може повернутися Усику.

Непереможний український боксер Олександр Усик (22-0, 14 КО) ухвалив рішення відмовитися від титулу Міжнародної боксерської федерації (IBF). У своєму Instagram Усик опублікував коротке відео, в якому пояснив причини такого вчинку.

У своєму зверненні Усик адресувався до Ентоні Джошуа і Деніела Дюбуа, назвавши відмову від титулу подарунком для них.

"Ентоні та Деніел, послухайте! Я знаю, що титул IBF дуже важливий для вас. Цей пояс — мій подарунок для вашого бою 21 вересня", — заявив Усик.

Як пише профільне видання Ring, тепер пояс IBF буде розіграно 21 вересня в Лондоні (Англія) в поєдинку між британськими суперважковаговиками Ентоні Джошуа (28-3, 25 КО) і Деніелом Дюбуа (21-2, 20 КО).

Оскільки Дюбуа є тимчасовим чемпіоном організації, можливо, що його статус буде підвищено до повноцінного чемпіона, а бій із Джошуа стане його першим захистом титулу. Офіційне оголошення про поєдинок Джошуа проти Дюбуа очікується сьогодні. Можливо, буде проведена пресконференція, де розкриються всі пари карда.

Спортивні журналісти вважають, що є ймовірність, що нового абсолютного чемпіона ми побачимо в результаті уніфікаційного бою між переможцями поєдинків Джошуа vs Дюбуа та Усик vs Ф'юрі 2. Раніше Усик уже перемагав і Дюбуа, і Джошуа (двічі).

Нагадаємо, у травні Усик став абсолютним чемпіоном світу, перемігши британця Тайсона Ф'юрі в бою за уніфікацію титулів. Їхній реванш заплановано на грудень, але цього разу всі пояси дивізіону на кону не стоятимуть.

Теги за темою
Бокс Олександр Усик
Джерело матеріала
loader
loader