Листкове тісто – це універсальний продукт, з якого в будь-який момент можна щось приготувати. Тому дуже зручно, якщо така заготівля лежить в морозилці. Як варіант, спечіть ліниві слойки із сезонною полуницею та ніжним заварним кремом.
Ідея приготування слойок із заварним кремом та полуницею опублікована на сторінці фудблогерки з ніком ksu foodbloger в Instagram. Вироби випікаються всього 20 хвилин.
Інгредієнти:
- листкове тісто – 500 г.
- полуниця – 250 г.
- яйця – 1 шт. (жовток для змащування)
Інгредієнти для заварного крему:
- молоко – 1 л.
- яйця – 4 шт.
- цукор – 150 г
- ваніль
- борошно – 4 ст.л.
- щіпка солі
- згущене молоко – за смаком
- вершкове масло – 100 г
Спосіб приготування:
1. Розбити яйця, додати сіль, цукор, ванільний цукор.
2. Все разом перемішати вінчиком.
3. Поступово ввести борошно – виходить густа маса без грудочок.
4. В кінці додати поступово молоко.
5. Готувати на невеликому вогні, постійно помішуючи.
6. Коли крем почне густіти – вимкнути.
7. Дати трішки настоятись.
8. Додати вершкове масло та згущене молоко.
9. Випікати слойки 20 хвилин за температури 180 градусів.
Також на OBOZREVATEL ви можете ознайомитись із рецептами:
- Молочний коктейль із полуницею
- Йогуртовий торт із полуницею
- Смузі з полуницею і медом