На Одещині ухилянти побили рекорд, кордон намагалися перетнути одразу 47 чоловіків
На Одещині ухилянти побили рекорд, кордон намагалися перетнути одразу 47 чоловіків

На Одещині ухилянти побили рекорд, кордон намагалися перетнути одразу 47 чоловіків

Під Одесою прикордонники та правоохоронці затримали групу чоловіків, які намагалися втекти з України. На територію Молдови хотіли виїхати одразу 47 людей, але їм завадили силовики. Про це заявив журналіст Віталій Глагола у своєму Телеграм-каналі, посилаючись на джерела в поліції.

– Рекорд! Ексклюзивно – одразу 47 (!) чоловіків намагалися незаконно виїхати з України через кордон поблизу Одеси. Як правило, за кожного чоловіка, якого планують переправити організатори, беруть від 5 до 10 тисяч доларів. Порахуйте самі, – написав журналіст.

За його словами, інцидент стався 21 червня близько 14:00. У ході проведеної спецоперації прикордонників спільно із СБУ та ДБР, у районі Обжили (Україна) – Плоть (Молдова) виявили 5 транспортних засобів. Джерело стверджує, що у 4 мікроавтобусах та 1 супровідному автомобілі було 47 осіб, які намагалися незаконно перетнути кордон. Також на місці було затримано 7 осіб, які організували незаконний виїзд ухилянтів на територію сусідньої країни.

  • 21 червня на Черкащині правоохоронці розкрили нову схему ухилення від мобілізації, коли тих, хто ухилявся, робили "наркозалежними". Так, за 4400 доларів чоловіки ставали ”пацієнтами” наркологічної лікарні.
  • 20 червня в Ужгороді правоохоронці викрили у злочинній діяльності депутата Ужгородської міської ради, яка також є чиновником департаменту соціальної політики. Його затримали на хабарі. "Винагороду" чиновник брав за "допомогу" в отриманні відстрочки від мобілізації.
  • 25 травня у Закарпатській області двоє чоловіків напали на співробітника прикордонної служби. Зловмисники відкрили вогонь, після чого втекли на територію Румунії.
Джерело матеріала
loader
loader