У Болгарії затримали чоловіка з українськими документами, його підозрюють у шпигунстві
У Болгарії затримали чоловіка з українськими документами, його підозрюють у шпигунстві

У Болгарії затримали чоловіка з українськими документами, його підозрюють у шпигунстві

У Болгарії затримали 23-річного чоловіка з українськими документами, звинувативши його у шпигунстві. Він проник на територію ТЕС "Мариця-Схід-2". Про це повідомляє болгарський телеканал BNT.

Незадовго до затримання чоловік незаконно потрапив на територію ТЕЦ "Мариця Ізток 2", де його виявила та затримала охорона. У чоловіка знайшли дрони, мобільні телефони та безліч сім-карт. За даними місцевих ЗМІ, чоловіка заарештували та звинуватили у зборі секретної інформації для передачі іноземній державі.

На цей момент невідомо, чи фотографував він стратегічні об'єкти електростанції та чи містили його пристрої секретну інформацію. У повідомленні не уточнюється, чи чоловік є громадянином України. Заступник міського прокурора Софії Христо Крастєв повідомив, що національній безпеці Болгарії нічого не загрожує. Прокуратура готує клопотання про безстроковий арешт затриманого.

  • 29 березня спецслужби Польщі та Чехії викрили шпигунську мережу, яку фінансує Кремль. Просуваючий російську пропаганду сайт Voice of Europe, Росія використовувала, зокрема, для ослаблення позицій Польщі в Європейському союзі.
  • 1 червня правоохоронці Румунії затримали у порту Констанца українця. Чоловік пропонував митникам 20 тисяч доларів хабаря за дозвіл ввезти до країни безмитний контейнер із взуттям. Як висіло, протягом травня українець неодноразово пропонував співробітнику митної служби хабар
  • 23 травня мешканця Львова Олександра Косторного засудили до 15 років за ґратами з конфіскацією майна за коригування ракетного удару по Яворівському полігону у 2022 році.
Джерело матеріала
loader